Duga, Sunce i Srce: Dirljiva, topla i porodična priča koja će vas oduševiti!

by | septembar 18, 2017

 Od sredine septembra u svim većim knjižarama širom zemlje može se naći knjiga DUGA, SUNCE I SRCE, dirljiva, topla i porodična priča autorke Bojane Nešić, izdavačke kuće Komshe.

promo

Roman „Duga, Sunce i Srce“ je prva knjiga Bojane Nešić. Autorka je želela da kroz ličnu i emotivnu porodičnu priču, podeli teškoće, izazove i pobede koje donosi život sa detetom sa smetnjama u razvoju. Knjiga prati period Bojaninog života, od trenutka kada sa mužem Nemanjom dobija prvo dete, Ivonu (Nonu).

Članak se nastavlja posle reklama

Nona je dete sa smetnjama u razvoju, ali to ne obeshrabruje mladi par. Porodica se proširuje, stižu drugo i treće dete, Đurđa i Bogdan. Svoja sećanja, emocije i događaje Bojana je pretočila u roman koji je dragoceno štivo za svakog roditelja. „Duga, Sunce i aSrce“ je priča o sreći i tugi, o suzama i smehu, o različitosti, to je priča o odrastanju i sazrevanju ne samo dečjem već i roditeljskom. Ova knjiga podsetiće svakog od nas na to šta je najvažnije u životu i koliko je život, i kada je težak, beskrajno lep.

Biografija: Bojana Nešić je rođena u Užicu 1978. godine gde i danas živi sa Nemanjom, sa kojim je najpre delila školsku klupu, a sada i život. Iako je uspešan inženjer agroekonomije, svestrana i talentovana u različitim oblastima, ona sebe najradije predstavlja kao mamu Ivone, Đurđe i Bogdana.

Odlomak iz knjige

Članak se nastavlja posle reklama

„Kao život svake majke i moj se može podeliti u dva dela: pre i posle dece. Razmišljala sam kako se te Bojane pre dece uopšte više i ne sećam. Sećam se nekih događaja, nekih priča i ponašanja, ali uopšte se ne sećam kakva sam bila ja, onako suštinski. A onda se rodila Nona i ta nova Ja je postala brižna, požrtvovana, borbena, neustrašiva. U meni su počele da se bude emocije za koje nisam ni znala da postoje, koje ne umem ni da opišem rečima. Kao da je moja duša eksplodirala. A kako je Nona rasla, rasli su i izazovi, ali rasla sam i ja. Raslo je moje saosećanje, empatija, rasla je moja potreba da pokušam da razumem, da ne osuđujem. Postala sam nasmejana, ljubazna, zadovoljna, strpljiva. Ponekad sam bila i tužna, plačljiva, nekada i neutešna. Ali najviše sam bila srećna. A sreća se računa.“

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Članak se nastavlja posle reklama