Milica Amidžić: Jedan dan u ulozi VODITELJA!

by | jun 18, 2009

Ona je voditeljka „Nacionalnog dnevnika“ TV Pink, a ono što možemo da zaključimo „na prvu loptu“ jeste da je taaako ozbiljna! Od Milice Amidžić saznajemo da posao voditelja informativnog programa ume da bude i veoma zabavan, a kako izgleda jedan sasvim običan radni dan…

 

lepota i zdravlje

 

 

Početak dana

Kafa za BUĐENJE!
Budući da sam „noćni“ tip i da često ostajem budna do kasnih sati, teško mi pada ustajanje u rano jutro. Doskora sam pila isključivo nes, ali sam shvatila da samo šolja jake turske kafe može da me rasani. Inače, nisam neki „kafopija“. U toku dana popijem još jedan nes – i to je sve!
Na poslu bi trebalo da budem oko 10 h, ali zahvaljujući razumevanju šefice, odlazak u redakciju mogu da „tempiram“ prema obavezama koje me očekuju. Moj radni dan nekada počinje u 8.30 h a nekada tek posle 11 h. S druge strane, neretko se dešava da se u redakciji zadržim i nakon radnog vremena. U novinarstvu, kao što je poznato, ne postoji fiksno radno vreme.

Važno je biti informisan…
Dnevna ŠTAMPA

Novinarski posao zahteva da se uvek bude u toku sa aktuelnim informacijama iz zemlje i sveta. Ipak, čak i da se bavim nekom drugom profesijom, svakodnevno bih pratila štampu. Sve me zanima, tako da novine čitam od naslovne do poslednje strane, i to bez preskakanja. Ujutru obavezno kupim omiljene dnevne novine, koje do detalja „prostudiram“ dok ne stignem do redakcije – gde me čekaju sva ostala izdanja.

 

Jutarnja poseta… frizeru!
Trendy FRIZURA

Ognjen i ja smo redovne mušterije u salonu naše drugarice Srne. Volim da mi kosa bude zdrava, dobro ošišana i negovana. Pošto je prirodno ravna, nema potrebe da je feniram, to činim samo kada imam neko snimanje, pa želim da izgledam tip-top. Jednom u „sto godina“ odlučim da promenim „lični opis“, pa tada kosu ukovrdžam ili napravim neku „blesavu“ frizuru koja traje do prvog pranja, a onda se vraćam na staro.


Trendy odeća
Nezaobilazni ASESOARI

Volim odeću od kvalitetnih pamučnih materijala, te sam sa zadovoljstvom prihvatila poziv da budem promoter Sweet Yearsa. Reč je o mladalačkom brendu koji je, između ostalog, prepoznatljiv i po krpicama „živih“ boja, a pošto je to apsolutno u mom modnom fazonu, sa uživanjem biram garderobu u njihovoj prodavnici. Crne odevne kombinacije oblačim izuzetno retko, eventualno za noćni izlazak. Volim modne detalje, a pre svega kaiševe. Nakit je obavezan.

 

lepota i zdravlje milica i ognjen amidzic

 

POSAO
Pred kamerama maksimalno OZBILJNA

Moj radni dan sastoji se iz nekoliko faza. U zavisnosti od događaja koji su aktuelni tog dana, u dogovoru sa urednikom, odlazim na teren. To može biti press-konferencija, ali i neki protest na ulici. Po povratku u redakciju, u montaži pregledam materijal i sa kolegama montiram prilog. Nakon toga sam praktično slobodna, ali pravilo je da se nikuda ne ide do početka „Dnevnika“. Ipak je reč o dnevnom novinarstvu, gde se događaji smenjuju munjevitom brzinom, pa uvek postoji mogućnost da dođe do nekih izmena.
Prezentovanje vesti zahteva posebnu koncentraciju, ali sam – iako nemam mnogo staža – već ušla u štos. čak i ako sam pre početka emitovanja programa bila vesela i nasmejana, čim sednem pred kamere postajem maksimalno ozbiljna i usredsređena na ono što govorim.

Make up
Nigde bez SJAJA ZA USNE

Sat vremena pre početka „Dnevnika“ kompletno sam našminkana. Već duže vreme sarađujem sa istom ekipom šminkera, tako da im se prepuštam s punim poverenjem. Ponekad, kada požele da naprave neku izmenu, pitaju me da li se slažem da to isprobamo. Pošto sam i sama sklona eksperimentisanju, podrazumeva se da uvek pristajem.
Privatno koristim ten i rumenilo, maskaru i sjaj za usne. Senke retko nanosim, osim kad želim da se maksimalno doteram pred neki odlazak u provod.

Salsa
Rekreacija i ANTISTRES TERAPIJA

Jedno vreme sam sa drugaricama izlazila u klub „Havana“. Fenomenalno smo se provodile uz latino muziku, pa sam odlučila da naučim da igram salsu. Sa društvom sam se upisala na kurs, tako da od septembra vežbam dva puta nedeljno. Na tim časovima upoznala sam mnogo zanimljivih ljudi sa kojima se super družim. Jedno veče u nedelji rezervisano je za naše interne žurke, na kojima đuskamo dok ne popadamo od umora. To je savršena kombinacija rekreacije i antistres terapije. Zvuči neverovatno, ali na časovima salse niko ne skida osmeh sa lica.

 

Najbolje prijateljice
Happy ČETVORKA

Imam širok krug poznanika i prijatelja, a Maja, Vanja i Tijana su mi „the best“. Upoznale smo se na Filološkom fakultetu, na odseku za italijanski jezik, i godinama smo nerazdvojne. Odlasci na kaficu posle časova salse postali su naš mali ritual. Osim toga, sve četiri volimo da izlazimo, pogotovo na nova mesta za provod…

Omiljena stvarčica…
MALI OGNJEN

Obožavam ovu Ognjenovu fotografiju, koja je nastala kada je imao samo četiri godine. Mnogo je sladak, izgleda kao neki mali čovek. Zar nije smešan?

 

TEKST: Eva Čubrović

 

 

Tagovi: