Unesite LJUBAV i SREĆU u svoj dom

by | jul 3, 2009

Filozofija stanovanja po feng šuiju spavaću sobu vidi kao najvažniju prostoriju svakog doma. Od neprocenljive je važnosti jer može bitno uticati na sreću u ljubavi. Ukoliko vam kroz spavaću sobu ne prolazi i cirkuliše povoljna energija, možete očekivati razne probleme na ovom planu, kao što su: ogorčenost, nerazumevanje, neverstva, svađe i emotivnu hladnoću.
Dovoljno je da primenite nekoliko jednostavnih pravila, pa da za kratko vreme poboljšate odnose sa svojim partnerom ili ukoliko ste sami da privučete odgovarajuću osobu u svoj život, za kratko vreme osetićete poboljšanje i na svim drugim poljima.

 

lepota i zdravlje


Boje: Potrebno je da odaberete blage i opuštajuće nijanse za zidove. Svetloplava simboliše odmor, a svetloroza privlači sreću kroz zajedništvo. Naravno, za konsultaciju o bojama potrebno je uraditi vašu individualnu kartu prostora da biste videli koja vam boja najviše odgovara, a koju morate izbegavati. Nećete pogrešiti ukoliko se držite proverenih nijansi kao što je bela, krem, bež ili boja kajsije.


lepota i zdravljePoložaj kreveta: Bilo bi idealno da krevet postavite dijagonalno, paralelno sa vratima sobe jer, po pravilima feng šuija, ne bi trebalo da spavate na krevetu nogama okrenutim ka vratima. Ukoliko nemate mogućnosti da promenite situaciju, savetujemo vam da postavite paravan koji će zakloniti pogled na vrata. Poželjno je da krevet bude izrađen od drveta, a još važnije je da ne bude nasleđen jer bi problemi vaših prethodnika mogli da posatnu vaši. Kada je oko kreveta nered, ako se nalazi između velikih komada nameštaja, ili su iznad njega police, to može da izazove osećaj nesigurnosti, pritiska ili težine, kao i učestale glavobolje. Prema feng šuiju, bilo bi idealno da oko kreveta nema ničega, jer to energiji omogućava da diše, ali i simboliše slobodan prostor za nova poznanstva ili preporod aktuelne veze. Da biste obezbedili dobru komunikaciju i sreću u vezi, postavite dve ružičaste ili crvene sveće sa svake strane kreveta.

Nameštaj: Položaj namešatja u vašoj spavaćoj sobi trebalo bi da bude u harmoniji sa krevetom. Postarajte se da, kada ležite na krevetu, ne gledate u bilo kakve oštre ivice i uglove. Izbegavajte da ogledalo postavite naspram prozora ili, što je još važnije, naspram kreveta. Ono može poremetiti vaš odnos sa partnerom, a, ako ste usamljeni, teško možete sklopiti nova poznanstva. Možete nabaviti kristal rozenkvarc i postaviti ga ispod kreveta na strani gde vam stoji glava.


Aktiviranje ljubavi u dnevnoj sobi

Pošto se dnevna soba u kući najviše koristi, ona bi trebalo da bude topla, vesela i udobna. Prvo odredite jugozapadnu stranu sveta vaše dnevne sobe. Za ljubav, romantiku i srećan brak izuzetno je povoljno da jugozapadni zid sobe obojite svetložutom bojom, poput boje kukuruza. Osvetlite svoj ljubavni život blistavim svetlima. Dobro osvetljen jugozapadni deo vaše dnevne sobe privlači energiju sreće u ljubavi. Možete upotrebiti belu, žutu ili crvenu svetlost.
Kristali donose najpovoljniju energiju u ovaj segment vašeg života, pa je najidealnije da ovde postavite grumen prirodnog kvarca.

Mirisi takođe brzo i lako utiču na energiju u prostoru, a najpovoljnije deluju arome esencijalnih ulja. Najblagotvornije ulje univerzalnog dejstva jeste lavanda. Ulja koja se preporučuju za pokret u ovom segmentu su jasmin jer podstiče ljubav i radost, pomorandža koja ublažava tugu i neraspoloženje i podstiče sreću. I ruža, koja je univerzalni simol ljubavi, idealna je za spavaću sobu.


lepota i zdravlje feng shui


TABUI U SPAVAĆOJ SOBI
Nikada nemojte unositi bilo kakve vodene aranžmane u spavaću sobu. Voda u spavaćoj sobi doprinosi zahlađenju odnosa medu partnerima jer energija u vašoj sobi tada dobija negativan naboj. Ukoliko imate akvarijum ili fontanu u spavaćoj sobi, najbolje je da ih odmah premestite u neku drugu prostoriju, kao što je dnevna soba. Na zidovima ne treba da vise slike sa motivima vode kao što su mora, jezera, okeani, vodenica, vodopad… Izbegavajte suvo cveće jer stvara štetnu energiju i negativno utiče na ljubav, kao i bodljikavo cveće i biljke koje imaju trnje. Za prijateljstvo i razumevanje u braku vrlo je povoljno držati simbol breskve – ili kao figuru, na činijama ili u vidu slike.

 
lepota i zdravlje feng shuiUKOLIKO STE USAMLJENI
Na usamljenost mogu vrlo negativno uticati slike na kojima su prikazani uplakani, tužni ili zabrinuti ljudi, divlje životinje ili slike na kojima se nalazi samo jedna osoba.  Umesto takve simbolike, idealno je da unesete simbole koji predstavljaju bliskost i zajedništvo. Ukoliko spavate u sobi u kojoj postoji zaostala energija od prethodnih vlasnika, kao što su smrt, razvod ili bolest, potrebno je očistiti taj prostor, a najbrži i najjednostavniji način jeste da upotrebite miris i zvuk. Ambijentalna muzika, zvuci talasa, ptica, delfina ili šum lišća uneće u vaš dom pozitivnu, relaksirajuću energiju koja će doprineti da se vi bolje osećate, a isto tako će umanjiti negativnost ka vašem polju ljubavi.

 

Tagovi: