Kako da budete srećniji na poslu

by | 22 juna, 2018

Veoma je važno da na poslu budemo zadovoljni, jer na radno mestu provodimo veliki deo svog vremena. Zato treba da naučimo da uživamo u vremenu provedenom u kancelariji, da bismo lakše rešavali zadatke i bolje se osećali. To nije uvek jednostavno, ali ako budete pratili ovih pet koraka odlazak na posao više vam neće tako teško padati.

Ustanite ranije! Ako ustanete 20 minuta pre polaska na posao, onda vam dan započinje u kancelariji i sve se vrti oko nje. Ali, ukoliko ustanete sat vremena ranije, imaćete vremena za sebe. Popijte kafu kod kuće, vežbajte, čitajte, meditirajte ili radite bilo šta od čega će vaše telo i um imati koristi. Tako ćete biti spremniji za rad.

Dobro se organizujte! Svako jutro na poslu sastavite listu zadataka da biste lakše  pratili koliko posla zapravo imate. Osećaćete se ispunjenije kad sa liste precrtate zadatak koji ste rešili. Ako još stignete da na kraju radnog dana pripremite i listu zadataka za sutrašnji dan znatno ćete smanjiti nivo stresa.

Uživajte u večerima! Najgore što možete učiniti za sebe jeste da dođete kući legnete ispred TV-a. Ne morate svako veče provesti u izlasku, ali vreme nakon posla možete iskoristiti da pročitate poglavlje neke knjige, odslušate neko online predavanje, isprobate novi recept ili odete na sport. Osećaćete se ispunjenije i srećnije.

Udelite kolegama komplimente! Divan je osećaj kad se neko oseća dobro zbog vašeg komplimenta ili postupka. To ne podrazumeva ulizivanje, ali povremeni pozitivan komentar popraviće atmosferu na poslu i pomoći da se više međusobno podržavate i cenite.

Ostavite čist radni prostor! Ako ne znate gde su vam rokovnici, dokumenti i sve ostalo što se nalazi na vašem radnom stolu teže ćete obaviti posao i bićete pod stresom. Zato pokušajte na kraju svakog radnog dana da pospremite svoj sto da biste se ujutru vratili čistom prostoru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.