Navike uz koje će vam samopouzdanje porasti

by | jun 29, 2018

Ako se osećate nesigurno u sopstvenoj koži i nemate hrabrosti za donošenje mnogih važnih životnih odluka, donosimo vam spisak navika pomoću kojih će vaše samopuzdanje rasti.

Prestanite sa samokritikom. Nema ništa loše u konstruktivnoj samokritičnosti, ali kada unutrašnji kritičar radi protiv vas, to znači da je vreme za promenu. Kad se uhvatite u trenutku neopravdane samokritičnosti, zaustavite tok negativnih misli i probajte da izgovarate unapred smišljene pozitivne „mantre“.

 Motivišite se. Onog trenutka kad budete postavili sebi ciljeve, lakše ćete odrađivati svakodnevne obaveze. Kad imate motivaciju, suočavanje sa životnim teškoćama postaje lakše.

Članak se nastavlja posle reklama

Radite na sebi. Neka vaša velika promena započne usvajanjem novih znanja. Nikad nije kasno za upisivanje nekog seminara koji može promeniti tok vaše karijere.

 Svake večeri zapišite zašto cenite samu sebe. Kad vam samopuzdanje bude najpoljuljanije, možete da prelistate taj dnevnik i podsetite se zašto sve treba da cenite samu sebe.

Pomozite drugima. Altruisti su najsrećniji ljudi. Dokazano je da pomaganje drugima budi u nama osećaj sreće kakav se može postići samo činjenjem nesebičnih dela.

Članak se nastavlja posle reklama

 Brinite o svom zdravlju. Akcenat nije na izgledu već na fizičkom zdravlju, zahvaljujući kome raste naša mentalna snaga, ali i samopouzdanje.

Članak se nastavlja posle reklama

Svakog dana uradite jednu stvar koja vas plaši. Tako pobeđujemo sopstvene nesigurnosti i suočavamo se sa onim što nas sprečava da živimo punim plućima.

 Sa pozitivnim stavom prihvatite neuspeh. To je sastavni deo života i zato ga ne treba doživljavati kao tragediju. Ne odustajte kod prve prepreke, jer uvek možete naći način da je zaobiđete.

Članak se nastavlja posle reklama

 Ne upoređujte se sa drugima. Umesto toga fokusirajte se isključivo na svoj život i na to kako ga možete poboljšati.

 Okružite se ljudima koji su vam potpora u svemu, koji razumeju vaše težnje i koji će vam uvek čuvati leđa.

Članak se nastavlja posle reklama