Categories Stil života

Oslobodite se stresa uz par jednostavnih trikova

Svi znaju da stres može uništiti naše mentalno zdravlje. I to bi trebalo da nam bude dovoljno da bismo se manje nervirali, za svoje dobro. Pored toga što utiče na psihu, stres ostavlja vidljive tragove i na vašem fizičkom izgledu.

Stres je prirodni mehanizam i signal da se vaše telo priprema za borbu. Stres je danas najveći neprijatelj naše psihe, koji danas utiče nove anksioznosti.

Kad dođe do stresne situacije, mišići postaju napeti i crpe krv i čine vas bledim i iscrpljenim. Ako je ozbiljnije, stres može uzrokovati i probleme s probavom, odnosno dovesti do zatvora.

Naravno, za sve postoji potencijalno rešenje. Postoje jednostavni načini da se odbranite od stresa:

1. Meditacija i odmor

Kada vaše misli postanu previše glasne i brige vam se motaju po glavi, dobro je potpuno očistite um. Meditacija je pravo rešenje, a ako želite, možete i a zadremati ili kratko odmoriti uz laganu muziku. Ako to učinite na samo par minuta, primetićete razliku i odmor će postati vaš sastavni deo dana.

2. Trenirajte

Ne morate trenirati borilačke sportove da biste se oslobodili stresa, dovoljno je da počnete da vežbate i ubrzo ćete videti sve prednosti treninga. Trening smanjuje količinu hormona stresa u vašem telu, kortizola i adrenalina, tako što ih koristi tokom vežbi. Isto tako, vežbanje povećava količinu endorfina u vašem krvotoku, koji je poznat kao hormon sreće pa brige brže nestanu.

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA