Saveti za dobru organizaciju radnog stola

by | oktobar 27, 2018

Bilo da je reč o vašem radnom prostoru, ili prostoru za učenje, preduslov za produktivnost je uređen i organizovan radni prostor, a pre svega radni sto.

Iako svi želimo da nam prostor za rad bude uređen i ukrašen, kako bi nas dodatno inspirisao, nekim stvarima jednostavno nije mesto na radnom stolu. Puno slika, uspomena sa putovanja i ukrasnih predmeta, često nam mogu odvući pažnju i smanjiti našu produktivnost.

Donosimo vam nekoliko saveta uz koje ćete svoj radni sto pretvoriti u pravu oazu rada i mira:

1. Raščistite ceo sto

Pre nego što uopšte počnete da razmišljate o tome, kako biste želeli da uredite svoj radni sto, potrebno je da ga potpuno raščistite. Jedino tako ćete zapravo znati sa koliko prostora raspolažete. Zatim obrišite prašinu sa radnog prostora i spremni ste za dekoraciju.

2. Pronađite izvor svetlosti

Ovo je veoma bitno, jer nas prirodna svetlost čini koncentrisanijim i kreativnijim. Zato je bitno da vaš radni sto bude pozicioniran u blizini prozora.

Pročitajte i…Vreme je za veliko jesenje čišćenje

3. Neka svaki predmet ima svrhu

Dobro organizovan radni sto nikada nije pretrpan sitnicama. Zapravo, na radnoj površini treba da se nalaze samo predmeti koji su vam potrebni za rad. Dakle, na radnom stolu trebalo bi da držite računar, beležnicu, pribor za pisanje i ostale individualne alatke za vaš posao.

Naravno da jedna fotografija voljenih ili omiljena biljka neće smetati, ali opredelite se za minimalizam.

4. Odložite bezpotrebne stvari

Ako ste student, neće vam svakoga dana trebati sve skripte za učenje, niti će vam svakodnevno trebati baš svi poslovni papiri. Sve stvari koje vam nisu potrebne u trenutku u kom radite odložite u fioku, kako biste imali dovoljno prostora za rad.

Pročitajte i…Wish list: Najlepši planeri za 2018. godinu!

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Pixabay

Autor: T. V.

Tagovi:

top