Ragu od soma

by | 8 maja, 2009


Lepota i zdravlje - recepti - Ragu od soma


POTREBNO JE: (za 4 osobe)

Vreme pripreme: 40 minuta

 

  • 800 g fileta soma
  • 1 veći praziluk
  • 4 šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 50 g margarina
  • 300 g pelata paradajza
  • 2 dl supe od povrća
  • 0,5 dl vorčester sosa
  • 1 supena kašika brašna
  • začin C, biber

 

PRIPREMA:
1. Filete soma iseći na kocke, praziluk i šargarepu na štapiće a crni luk na rebarca.
2. Na otopljenom margarinu propržiti šargarepu, dodati praziluk i crni luk, te dinstati uz povremeno dolivanje supe.
3. U omekšalo povrće dodati pelat paradajza, vorčester sos i filete soma, pa dinstati na umerenoj temperaturi još 15 minuta.
4. Pred kraj dinstanja jelo posuti brašnom, začiniti po ukusu, te kuvati mešajući sve vreme dok se ne dobije kašasta masa.

REČ NUTRICIONISTE:

Nedavno istraživanje pokazalo je da redovno konzumiranje ribe može čak za polovinu da smanji rizik od infarkta i moždanog udara.

 

Izvor:  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.