Testenina sa ukusnim prelivom

by | 4 februara, 2011
Testenina sa ukusnim prelivom

  • 400 g testenine u obliku pužića
  • 4 dl neutralne pavlake
  • 100 g kukuruza šećerca 
iz konzerve
  • 1 crvena paprika
  • 1 glavica crnog luka
  • 400 g pilećeg belog mesa
  • 30 g putera
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 100 g buđavog sira
  • mešavina začina, biber

1. Testeninu obariti u slanoj vodi, procediti je i poprskarti sa malo ulja kako se ne bi lepila.
2. Pileće belo meso i crvenu papriku iseći na kockice, crni luk što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti luk kako bi porumeneo, a potom dodati piletinu i papriku te kratko propržiti. Dinstati uz povremeno dolivanje vode dok meso ne omekša.
4. Dodati kukuruz šećerac, neutralnu pavlaku i kuvati na umerenoj temperaturi 5 min.
5. Pred kraj kuvanja dodati buđavi sir, začiniti po ukusu i kuvati dok se sir ne otopi.
6. Obarenu testeninu preliti pripremljenim umakom i posuti peršunom.

Izvor:  Dobra hrana logo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.