6 faza kroz koje svako od nas prolazi nakon raskida

by | 22 jula, 2019

Raskid veze nije ni malo prijatna stvar i bez obzira na to da li je odluka o raskidu sporazumna, ili je jedan od partnera odlučio da odnos koji mu više nije prijao okonča, vreme koje dolazi nakon raskida isto je za sve i svako od nas mora proći kroz nekoliko faza, kako bi preboleo kraj jednog emotivnog odnosa.

Faze koje slede nakon raskida su veoma iscepljujuće, ali svi smo morali da se barem jednom suočimo sa njima:

1. Poricanje

Veoma je teško prihvatiti da je jedan važan deo vašeg života završen, pa neko vreme to ne možete sebi da priznate. Morate naći način da ubedite sebe da je kraj vaše veze, najbolje rešenje za oboje.

2. Ljutnja

Ukoliko je do raskida došlo naglo, bićete ljuti, dok vam se u glavi ne slegnu sve kockice, ali ne dozvolite sebi da u besu delate ishitreno, jer biste se kasnije možda kajali.

3. Tuga

Ovo je ključna emocija, nakon svakog raskida. Sećate se svega lepog i nedostaje vam vaša ljubav, ali morate se setiti razloga zbog koga je vezi došao kraj i naći način da motivišete sebe da što pre prebolite.

4. Ljubomora

Naravno da vam neće biti prijatno da čujete da izlazi sa drugim devojkama, ali on je sada slobodan i ima pravo da radi šta hoće, baš kao i vi, zato se potrudite da se izdignete iznad situacije i da i vi krenete dalje.

5. Ravnodušnost

Nakon što ste promenile širok spektar raspoloženja, konačno vam je postalo svejedno kada pomislite na njega.

6. Prihvatanje

Napokon ste prihvatile da je jedno poglavlje vaše priče završeno i imate želju da stvarate nove uspomene i upoznate nove ljude. Jednom rečju prebolele ste. Sada možete krenuti dalje, bez da se osvrnete na svoju prošlost.

6 znakova da je vreme da svako krene svojim putem

Foto: @alexandrapereira

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.