Ovo su rečenice koje će vam reći svi koji su srećni u ljubavi. Usvojite ih

by | 28 decembra, 2016

Ljubav koja će trajati čitav život nešto je što svako od nas priželjkuje. Ali, pre nego što nađemo pravu, večnu ljubav, moramo da prihvatimo neke istine koje će nam otvoriti oči i potragu za pravom ljubavi učiniti jednostavnijom.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

1. …niste osoba po svačijem ukusu

Mislite li da će veza funkcionisati ako se pretvorite u osobu s kakvom vaš partner želi da bude, nikada se nećete naći u pravoj vezi jer će se ona uvek bazirati na neiskrenosti. Morate naučite da prihvatite da se nekim ljudima neće sviđati vaše pravo i morate znati da je to – sasvim u redu. Ne postoji čovek na svetu koji se sviđa svakome.

Zato, sklonite se od ljudi koji vas ne prihvataju takvima kakvi jeste jer ćete inače samovoljno ići iz jedne u drugu toksičnu vezu, a jedina osoba koju ćete za to moći da krivite – ste vi sami.

2. …veza neće rešiti sve vaše probleme

Očekujete li da će u vaš život ući osoba koja će rešiti sve probleme koje imate, vaša veza osuđena je na propast. Nijedna veza ne može izdržati takav nivo zavisnosti od druge osobe. Najbrži način da nova romansa propadne je da očekujete da će ta ljubav promeniti čitav vaš život.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

3. …da ćete možda biti sami neko duže vreme

Želite li da pronađete nekoga s kim ste uistinu kompatibilni (za razliku od toga da budete s nekim ko je samo spreman obvezati vam se), morate da prihvatite da ćete možda duže vreme biti sami pre nego upoznate takvu osobu.

Ne možete samo uleteti u svaku vezu jer vam se tako čini zgodno i komotno. Trebalo bi da budete spremni i čekate na osobu koja će biti vredna toga da se vežete uz nju.

Pročitajte i… Ako ovo radi, nije ‘Onaj pravi’ i nema ozbiljne namere sa vama

Kliknite na sledeću stranicu… 

par koji se ljubi

Foto: Guliver/Getty Images

4. …kada se pojavi, ljubav neće nužno izgledati onako kako ste je zamišljali

Vaša ljubavna priča neće biti Diznijev film. Ili romantična komedija. Čak ni epizoda „Prijatelja“ puna romantike.

Neće uvek biti glamurozno niti uglađeno niti posebno romantično. Ali će trajati, ako ste spremni da se potrudite.

5. …ćete se možda morati da se borite za svoju vezu

Osoba vaših snova možda se neće odmah zaljubiti u vas. Možda ćete morati da se potrudite da se to dogodi. Možda ćete morati da reskirate zbog čega se nećete osećati dobro, možda ćete biti ranjiviji nego što ste navikli. Veza koju želite možda se neće dogoditi sama od sebe – zato morate odlučiti jeste li spremni da se borite za nju.

Pročitajte i… Ova vrlina mogla bi skupo da košta vašu vezu ili brak

poljubac

Guliver/Getty Images

6. …biti dobra osoba nije dovoljno da veza uspe

Svako za sebe misli da je dobra osoba. I svako misli da bi shodno tome trebalo da bude nagrađen savršenom vezom (a ako se to ne dogodi, za to krive drugu osobu jer kako može biti njihova krivica kad su tako dobri?) Istina je da je potrebno puno više od dobrote da biste bili dobar partner. Biti dobar partner nekad znači odmaknuti se od emocionalne komponente veze i proceniti probleme objektivno.

7. …“zauvek“ nije nešto što nađete – to je nešto što gradite

Hoćete li s nekime ostati zauvek i je li neko ljubav vašeg života, nećete znati na prvom spoju. Ili na 16. spoju. Ili na trećoj godišnjici braka. Ili na dan rođenja vašeg prvog deteta. Jer zauvek nije crta ličnosti niti mera kompatibilnosti. Zauvek je merna jedinica vremena.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.