Prelomni trenutak: 5 najčešćih razloga zašto muškarac odlazi drugoj ženi

by | 24 juna, 2016

Zašto se neke na očigled skladne i srećne veze naprasno završavaju? Možda se odgovor krije u jednom od ovih pet najčešćih razloga.

Sve je divno i lepo, vaša veza nikada nije bila skladnija, ali jednoga dana iz vedra neba on odlazi. Zašto je to tako?

Zašto se neke na očigled skladne i srećne veze naprasno završavaju? Možda se odgovor krije u jednom od ovih pet najčešćih razloga:

Pročitajte i… Ovo će prvo reći: 4 najčešća izgovora kada ga uhvatite u prevari

Prvi razlog: U vama vidi majku, a ne ljubavnicu

U ovom slučaju vaša veza je osuđena na propast. Neki muškarci su odgojeni na način da neke žene vide kao majke, a druge kao seksualna bića i vrlo im je teško da pomire ta dva oblika. Ako ste u vezi s muškarcem koji odbija intimnost zbog toga što ste majka, pokušajte da uravnotežite svoju ulogu majke-žene, a ako nema pomaka, vaš partner bi trebalo da zatraži pomoć od profesionalnog savetnika.

Koji su još razlozi zašto on odlazi kod druge žene pročitajte na sledećim stranama… 

A photo posted by For EveryBoy (for_boy_and_girl) on

Drugi razlog: Posao, posao i samo posao

Ako ste u vezi u kojoj zajednički delite sve životne obaveze, raspolažete novcem i vodite brigu o deci, vrlo lako je moguće da se cela vaša interakcija svede na poslovne razgovore. Zajednički život i porodične obaveze mogu biti vrlo slični poslovnom okruženju, ako to dozvolite. Ne bi trebalo da sve svoje slobodno vreme provoditi razgovarajući o ozbiljnim temama, poput neplaćenih računa, knjiga za školu ili na koga je red da skuva ručak. Vrlo je teško održavati plamen strasti u vezi kada nekoga stalno brinu svakodnevni životni problemi. Odvojite jedan deo dana samo za vas dvoje, te na taj način održavajte ravnotežu u vezi.

Pročitajte i… Pet tipova muškaraca koji će vas uvek varati

Treći razlog: Veza je od početka na klimavim nogama

Ne kaže se bez razloga da je ljubav slepa. Zaljubljenost je kratkog daha, a ako se obe strane ne trude, vrlo je moguće da se desi da kada hemijska neravnoteža u mozgu nestane, to znači i kraj same veze. Stoga, veze započete zbog intenzivne seksualne privlačnosti mogu vrlo brzo da se završe ako nema inicijative da zaljubljenost preraste u iskrenu ljubav.

Pročitajte i… Za njima muškarci jure: Žene sa ovih 6 osobina su apsolutno neodoljive

Četvrti razlog: Ne podržavate ga

Muškarcima je vrlo važna lojalnost i on mora da bude 100 odsto siguran da mu vi čuvate leđa u teškim životnim situacijama. Ako osećate da se udaljava od vas, te da nestaje ljubavi, možda niste bili uz njega kada mu je bilo najpotrebnije.

Pročitajte i… 8 koraka koji vode do čvrstog i stabilnog braka

Peti razlog: Nekompatibilnost

Kada je zaljubljenost daleko iza vas, a iskrena ljubav već je počela lagano da kopni, ono što vas drži zajedno jeste kompatibilnost. Suprotnosti se možda privlače, ali s vremenom razlike između vas prestaju da budu zanimljive i postaju kamen spoticanja. Vi volite da trošite, a on da štedi. Vi volite velika druženja, dok je on povučeniji tip koji uživa u intimnoj atmosferi. Sve te značajne razlike mogu da nateraju nekoga da digne ruke i odluči da svoju sreću potražiti negde drugo.

Pročitajte i… Pet razloga zašto osobe u srećnim vezama varaju partnere

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.