Saznajte koje teme vas čekaju u oktobarskom broju magazina Lepota i zdavlje!

by | septembar 19, 2022

U prvim danima jeseni ušuškajte se i uživajte: to je ono što smo imali na umu kada smo razmišljali o tome šta će se naći u oktobarskom broju magazina Lepota i zdravlje.

Pripremili smo slow reading teme koje će vam poslužiti ne samo da saznate nešto novo, zanimljivo, uzbudljivo o ženama kojima se divimo, modi, kozmetici, psihi, putovanjima… već će vam omogućiti i da lagano i sa užitkom okrećete stranu po stranu i na svakoj od njih osetite (nadamo se!) pozitivnu energiju koju smo želeli da vam prenesemo. S tom namerom osmislili smo i Natural Style – vodič za život u skladu s prirodom, koji ćete prepoznati već na prvi dodir, jer je odštampan na eko papiru.

Članak se nastavlja posle reklama

Uživajte u čitanju!

U oktobarskom broju magazina Lepota i zdravlje – još 5 tema u kojima ćete sigurno uživati:

#1 Sloboda kao imperativ sezone

Ispraćene poslednjim zracima letnjeg sunca, Helen i Ivana su nas povele u modnu šetnju – pravo u ranu jesen!

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: Mirko Tabašević

Ove dve devojke, koje su karijeru u modelingu zamenile poslom u (sopstvenoj!) kreativnoj agenciji, otkrivaju koji su to komadi koji će učiniti da produžimo letnji osećaj slobode i nesputanosti i u sezoni koja podrazumeva striktnija modna pravila, a za neke od nas čak i dress kod.

Članak se nastavlja posle reklama

# 2 Make-up trendovi jesen-zima 22/23.

Od neprolaznog smokey-eyesa do intenzivnih boja na kapcima…

Foto: Andreja Damnjanović

Članak se nastavlja posle reklama

Zamolili smo četiri naše najpoznatije šminkerke da izdvoje nove stilove šminkanja koji su lako primenljivi, a tako dobro izgledaju. Bonus: Dobili smo i korak po korak uputstvo.

 

Članak se nastavlja posle reklama

#3 Promene koje vode napred

Iako nam promene često teško padaju, one su, u isto vreme, i neminovnost i šansa za rast. Otkrijte na koji način su ove mlade i uspešne žene učinile da promene rade u njihovu korist. Prva ima reč – Nataša Vukoje.

„Između profesionalnog sporta i duhovnosti postoji veza, koja se tiče poznavanja sebe, ličnih granica, strahova… Često nas kroz sport ne uče kako da se suočimo sa svim delovima koje imamo u sebi, ali zato kroz duhovnost to možemo savladati. Sada radim s velikim brojem ljudi iz celog sveta i rezultati koje postižemo su fantastični. Ljudima je potrebna promena, živimo prebrzo, previše je dešavanja, a nikada nas nisu naučili kako da u toj brzini pratimo svoj osećaj, svoje telo…“, kaže Nataša.

Članak se nastavlja posle reklama

 

#4 Zlatni ožiljak nakon razvoda

Tehnika lepljenja razbijenog posuđa, kada se koristi mešavima lepka i zlatnog praha, na mestima gde se desio lom, stvara zlatni ožiljak – zapravo ističe ožiljke, daje im posebnu vrednost, slavi ih. Baš takav ožiljak može nastati nakon razvoda, ali samo ukoliko prihvatimo da se od bola raste.

Ilustracija: Svetolk / iStock via Getty

Članak se nastavlja posle reklama

„Kao detetu razvedenih roditelja (etiketa koju nosim kroz život)“, piše Bogdana Stanković, „u vrh moje liste prioriteta odavno je bilo izbilo – očuvanje porodice. Ne, ne govorim o maniru naših braka ‘zbog dece’, ‘da se kuća sačuva’, o strahu od toga šta će drugi reći ili onom još većem – o strahu za egzistenciju. Pričam o ljubavi, posvećenosti voljenoj osobi, ulaganju u partnerski odnos. (…) Onda je život odlučio da je vreme za rast. Bacio me s oblaka po kojima sam skakutala skoro čitavu deceniju, pravo na beton i razbio me u milion komada.“

 

#5 Plus: Natural Style

Vodič za život u skladu s prirodom.

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: olegbreslavtsev / iStock via Getty

Terapije koje će vas isceliti na fizičkom i mentalnom planu; 8 jednostavnih antiejdž strategija za vaše telo; Uspon indie beauty brendova; Vitamini i minerali u sezoni virusnih infekcija; Promenite priču i steknite više samopouzdanja; Vaša spavaća soba – neka bude zen.