Stigao je veliki letnji dvobroj LEPOTE I ZDRAVLJA: Saznajte koje teme donosi!

by | 20 jula, 2023

Ovoga leta osvojte slobodu! Prelistavamo novo izdanje Lepote i zdravlja, za avgust/septembar, koje vas čeka na kioscima od 21. jula do 19. septembra. A koje smo teme odabrali za dva vrela i uzbudljiva meseca pred nama? U ovom postu zavirujemo u pet rubrika – a još mnogo toga važnog i inspirativnog očekuje vas u samom magazinu. 

#1 Cover Story: Severina, ženska snaga i borba

Dugo smo razmišljali o produkciji iste naslovnice i priče koja je prati – za sve zemlje u regionu u kojima se Lepota i zdravlje izdaje. Odluka je pala: letnji dvobroj. Ali, nema mnogo ličnosti koje su u svim našim ex-Yu zemljama jednako popularne i odgovor se nametnuo sam: Severina! Isto kao i 2017. kada smo je prvi put snimali i razgovarali sa njom u zagrebačkom studiju. Ovog vrelog jula, evo nas u njenom, fino rashlađenom stanu.

Fotografije: Jelena Balić / Make-up: Dajana Pajkić /Hair: Martin Posavec / Styling: Katija Šimundić Organizacija i kreativno vođstvo: Nikola Grbin

#2 Žene oko nas: Instant ili postepeno?

Pitali smo naše sagovornice kako rešavaju problem celulita, ponekog neželjenog kilograma te
suvišne telesne tečnosti – pred samo letovanje. Instant rešenja nema, znamo odavno, ali verujemo da će nam njihova iskustva ipak pomoći da se bolje osećamo u kupaćem!

 

#3 Osvojte slobodu!

Putovanja, beg u nepoznato, pomeranje sopstvenih granica… Dopustite da leto probudi u vama avanturistički duh. Iskoristite taj osećaj slobode i za nove mejkap ideje, koje stižu direktno od jednog od najboljih make-up artista sa naših prostora – Dragana Vurdelje.
Fotograf: Mirko Tabašević / Stilistkinja: Vesna Stanković Hair: Dimitrije Vokić / Model: Suzana Horvat

 

#4 Šta se dešava parovima na odmoru

U istom danu smo na Instagramu pročitali opasku simpatične mame četvoro dece: „Stigli smo do Ohrida, a još se nismo posvađali…“ i duhovit komentar muškarca koji је reagovao na to: „Kakvo je to letovanje bez svađanja”. To što oboje, na svojim profilima, žive srećne bračne živote, ne umanjuje mogućnost „izbijanja varnica” u vreme kada bi trebalo da se uživa. Međutim, velik je broj parova koji, takođe na letovanju, shvate – da nisu jedno za drugo. Na ovu temu razgovaramo sa dr Irenom Đorđević, specijalistkinjom psihijatrije i psihoterapeutkinjom, koja radi u KPB Dr Laza Lazarević i ordinaciji Libertas.

#5 Kako trauma oblikuje naš život

Gabor Mate je u isto vreme istraživač-naučnik i alternativni iscelitelj. Iako je radio u Istsajd bolnici u Vankuveru i ceo život se bavio praktičnim radom, porodičnim lečenjem i palijativnom negom, imao je veliko interesovanje za nauku, pre svega – za dečji razvoj i traumu, koju tretira kao presudni faktor koji utiče na mentalno i fizičko zdravlje. Da bi nas uveo u pojam traume, Gabor Mate nam opisuje jednu situaciju iz običnog života. Vraćao se s veoma uspešnog putovanja i supruga mu je javila kako neće moći da ga pokupi s aerodroma, jer nije krenula na vreme kući. On iz svog super raspoloženja istog trenutka postaje vrlo neraspoložen i utučen. Kad, najzad, stigne kući taksijem, gotovo da i ne gleda svoju suprugu, te celo veče, pa i dan posle, odgovara joj kratkim rečenicama vidno indisponiran. On, koji toliko zna o psihologiji, normalnosti, traumi! Ovaj slučaj objašnjava kao njegov lični „mali slom” pred traumom i „svojevrsno putovanje kroz vreme”. „Malo je odraslog Gabora prisutno u takvim trenucima. Najveći deo mene tada je u kandžama daleke prošlosti, perioda na početku mog života.”

helivideo / iStock via Getty Images