Ana Beatriz Baros: Devojka od MILION dolara

by | jun 2, 2009

Ana Beatriz Baros rođena je 29. maja 1982. godine u gradiću Itabira u Brazilu, a njenim venama teče španska i portugalska krv. Detinjstvo je provela u Rio de Žaneiru, gde se kasnije preselila sa mamom Sonjom, ocem Renatom Barosom i starijim sestrama (Patricia je takođe model, a drugoj sestri znamo samo ime – Maria Luisa Malu).

lepota i zdravlje moda

 

 

MANEKENSKA KARIJERA

Manekensku karijeru Ana Beatriz započela je sa samo četrnaest godina, kada ju je u Rio de Žaneiru zapazio predstavnik modne agencije „Elite Model Management“, koji je u Brazil došao na letovanje. Nagovorio ju je da učestvuje na brazilskom izboru Elite Model Look 1996. godine, na kojem je na kraju pobedila, a nakon toga osvojila je i titulu prve pratilje na svetskoj smotri Elite Model Look. Agencija je poslala Anin buk modnoj kompaniji GUESS, što je bila ulaznica za kampanju Millenium GUESS, u kojoj je učestvovala sa prijateljicom Alesandrom Ambrozio. Uspesi su se nizali jedan za drugim: Ana je postala zaštitno lice marki, kao što su „Chistian Dior“, „Armani Jeans“, „Oakley“, „L’Oreal“, „Naf Naf“, „Diesel“, „Ermanno Scervino“, „Victoria’s Secret“, „Chanel“ i JLO. Godine 2004, Dženifer Lopez izabrala je Anu za zaštitno lice nove linije donjeg rublja „JLo Lingerie“, a lepa Brazilka angažovana je i u međunarodnim reklamnim kampanjama „Onyx“, „Head & Shoulders“, „Chanel“… Nema prestižne modne kuće na čijoj reviji nije učestvovala. Rečju, modni svet pao joj je pod noge Ani Beatriz, a ona je sve revije nosila profesionalno i sa stilom. Pojavila se na naslovnicama elitnih modnih časopisa kao što su „Glamour“, „Vogue“, „Marie Claire“, „Allure“, „Elle“, „Sports Illustrated“, a ušla je u izbor 100 najseksi žena sveta u izboru muškog časopisa FHM. I dalje radi za modnu agenciju „Elite Model Management“ u Parizu i Braziliji, te za agenciju IMG, čije je sedište u Njujorku.

 


lepota i zdravlje moda

PRIVATNI ŽIVOT

Ana Baros trenutno živi u Njujorku. Budući da voli da uči strane jezike i upoznaje kulturu drugih naroda, posao modela kao stvoren je za nju, jer tako putuje po celom svetu. Njena najbolja prijateljica Alesandra Ambrozio takođe je poznata brazilska manekenka. Ana je jednom prilikom izjavila da bi verovatno bila veterinarka da nije model, a sada planira da, nakon završetka karijere modela, otvori dermatološku kliniku u Brazilu. Svojevremeno se zabavljala sa britanskim modelom Džejmsom Rusoom, a potom je četiri godine bila u vezi s vlasnikom umetničke galerije Helijem Nahmadom. Kad nema mnogo obaveza, voli da gleda filmove, druži se sa prijateljima, sluša Lenija Kravica, čiju muziku naprosto obožava, a uživa i plivanju i igranju odbojke.

 

Tagovi: