Boško JAKOVLJEVIĆ i Đorđe KORTINA za sajt: Modni saveti za jesen

by | 9 septembra, 2009

Sinoć je, revijom u “Expo centru”, čuvena italijanska modna kuća “Pal Ziler” skicirala kako ove jeseni treba da izgleda muškarac koji prati modne trendove.
Naravno, na manekenima sve savršeno stoji, ali za Zileri je karakteristično da u njihovim modelima i prosečno građeni muškarci izgledaju “kao milion dolara”. Dok su se, posle revije, u holu “pretresali” tračevi, mi smo sa Boškom Jakovljevićem i Đorđem Kortinom vodili prave modne razgovore.

 

bosko jakovljevicdjoka kortina


Šta ti se najviše dopalo na reviji?
Boško: Kao i uvek, ono što su nosili drugi manekeni, a ne ja. Svideli su mi se modeli koji se svrstavaju u kategoriju – sportska elegancija. Ovog puta su me oduševili karo dezeni, ali vrlo svedeni. Dakle, dezen nije upadljiv, već se sve svodi na svetlo plave linijice na štofu. Dopada mi se što su zastupljene svetlije nijanse, jer zimi volim da ih nosim. To mi daje neko specijalno raspoloženje. Pantalone su fenomenalno skrojene. Posebnu pažnju sam obratio na svetlo sive, štofane, čiji je model u skladu sa novim trendom – malo su više na struku i imaju faltice.
Đorđe: Video sam nekoliko divnih odela, a jedno od njih sam ja nosio. Tamno braon je, sa diskretnim prugama. Izdvajam i kožnu jaknu, koju sam nasio, kao i odevni predmet koji predstavlja kombinaciju jakne i džempera, a podseća na oklop srednjevekovnih vitezova. Bila je to, po bojama i modelima, mirnija kolekcija. Vrlo je nosiva i, očigledno, prvenstveno namenjena generaciji +35.

 

Šta će ove godine “ući” u tvoj ormar?
Boško: U mom ormaru su već trodelna štofana i tvid odela “Martino Vesto”. Ne znam da li zbog godina ili zbog trenda, ali sa majica sam prešao na košulje. Odjednom sam shvatio da je izbor košulje prava nauka. Pre sam mislio da postoje one koje mi bolje ili gore stoje, a u stvari svaka košulja ima nekoliko krojeva. Ti, samo, treba da odabereš onaj koji ti najviše odgovara. Farmerke više nisu skroz u nogu, a po formi malo podsećaju na one koje su se nosile osamdestih.
Đorđe: Najviše volim da nosim kožne stvari. Ako se izorganizujem sa Irenom Grahovac, verovatno će se u tom mom ormaru naći novi kožni kaput.


Modni saveti za muškarce čiji poslovi nisu vezani za modu?
Boško: Već pomenuta trodelna odela su odličan izbor. Farmerke “Repley”, sa “tamnim pranjem” i ponekim detaljem, dobra kožna jakna i kvalitetne čizme. To je to, a što se boja tiče, zimi je praktično ići na sigurnu varijantu – crno, belo i poneka bojica da to “razbije.
Đorđe: Sve bi ih sve u jednu rečenicu – oblačite se opušteno.

 

Tekst: Brankica Treskavica

 

Tagovi: