Pet trikova za besprekorno organizovan garderober

by | jul 23, 2020
Ideje za sređivanje ormara

Ideje za sređivanje ormara mogu vam pomoći da konačno organizujete svoj garderober onako kako treba. Svaka stvar će se nalaziti na svom mestu, tako da ćete je bez problema pronaći onda kad vam je potrebna. Pre nego što uopšte počnete sa reorganizacijom garderobera, razvrstajte sve stvari u dve grupe. One koje iz bilo kog razloga ne nosite, odvojte na gomilu i poklonite nekom od prijatelja ili nekoj humanitarnoj organizaciji. Ne zaboravite da samo stvari koje koristite zaslužuju mesto na nekoj od polica. (Pročitaj: Kako prikriti višak kilograma? Lako – odgovarajućom garderobom)

1. Iskoristite svaki slobodni kutak za odlaganje

Ne potcenjujte važnost najviše police koju ne možete tako lako da dohvatite. Ona će odlično poslužiti za vansezonske stvari koje sigurno nećete nositi u nekom narednom periodu. Stvari rasporedite u kutije za odlaganje, pa ih podignite na policu. Tako ćete uvek na jednom mestu imati tašne, na drugom džempere, a na trećem jorgane. Hrpa zgužvanih stvari koja preti da se obruši nakon svakog otvaranja ormara time odlazi u prošlost.

2. Uložite u kvalitetne vešalice

Kupite tanke vešalice obložene plišem koje će trajati decenijama. One će doprineti urednosti i sjajnom prvom utisku kada otvorite ormar. Pored toga, pomoći će vam da uštedite prostor, a zahvaljujući plišu garderoba neće kliziti. To automatski znači – manje nereda i izgužvanih stvari. (Pročitaj: Melani Grifit u šorcu, da li je ovo pravi modni izbor za njene godine?)

Ideje za sređivanje ormara

Detalji utiču na celokupan utisak

Ideje za sređivanje ormara

3. Koristite pomoćni stepenik

Organizacija garderobera nije puko ređanje sličnih komada zajedno, već važan deo tog procesa čini i urednost. Kada su sve stvari besprekorno složene jedna preko druge, a vi pokušavate da izvučete onu iz sredine, najverovatnije je da ćete porušiti okolne komade. Da do toga ne bi došlo, nabavite pomoćni stepenik. Stvari ćete lakše izvaditi onda kada vam se nalaze u visini očiju, nego kada se nalaze pola metra iznad vas.

Ideje za sređivanje ormara

Stepenik će vam olakšati pristup višim policama

4. Vodite se kreativnošću

Ne ustručavajte se da predmetima nađete novu namenu. Čiviluk za jakne može odlično poslužiti za kačenje džinsa. Savijte farmerke po dužini i okačite ih o čiviluk (provucite ih kroz srednju gajku koja se nalazi ispod leđa). Tako će se nalaziti na istom mestu, neće se gužvati, a vaš garderober odisaće šmekom prodavnice. Sve će biti pregledno i na dohvat ruke, a nećete morati da se mučite izvlačeći pantalone koje su vam potrebne. (Pročitaj: Biciklističke odlaze u zaborav, ovo je novi modni trend sezone?)

5. Razvrstajte garderobu po sezonama

Sklonite sve ono što nije pogodno za nošenje tokom aktuelnog godišnjeg doba. Letnje haljine i bermude vam sigurno neće zatrebati tokom zime, tako da nema potrebe da stvaraju gužvu u ormanu. Kako biste uštedeli na prostoru, možete koristiti i veoma praktične vreće za vakumiranje.

lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty images