Pet saveta za izbor pravog KAPUTA

by | 26 novembra, 2009

Verica RakocevicKaput je najvažnija (i najskuplja) stavka u zimskom stajlingu. Kvalitetan i moderan model će vas štititi od hladnoće i učiniti da izgledate trendi. Modna kreatorka Verica Rakočević ima i dodatni savet: uz kaput odaberite odgovarajuće čizme i tašnu.

 

Kaputi


1 Sastav tkanine

Kvalitetan materijal je lagan, a mnogo je topliji od teških i grubih, za koje biste možda pomislili da će vas najviše grejati. Ako ste u mogućnosti, odaberite mešavinu vune, kašmira i plemenitih vlakana, poput dlake lame ili alpake. Najpraktičnije su ravne strukture materijala, jer ne iziskuju perfektnu figuru.

 

2 Model

Standardni „trenč”, koji nije mnogo strukiran, dužine do kolena, mogu da nose i žene čiji je konfekcijski broj 38 i one kojima odgovara 48. Slična situacija je i sa kaputom čiji kroj podseća na bademantil – na preklop je, ima raglan rukave, vezuje se u struku… Naravno, punija žena ne treba da ga stegne u struku, a vitka će upravo kaišem naglasiti proporcije.

 

3 Dužina

Smatram da je vrlo šik kad se ispod kaputa vidi suknja ili haljina, ali sve zavisi od sklonosti ka eksperimentisanju. Generalno, dugi kaput uvek bolje stoji visokoj, vitkoj ženi, nego niskoj, bez obzira na njenu liniju. Nižim ženama odgovara klasična dužina do kolena ili malo iznad njih.

 

4 Detalji

Najbolje je imati krznenu kragnu koja može da se skida. Sasvim je u redu i preko dana nositi kaput sa takvim okovratnikom.

 

5 „Bilateralni” odnosi kaputa:

Nebitno je da li ćete uz kaput nositi čizme ili cipele. Vrlo su moderne grilon čarape i cipele sa interesantnom debljom petom i malom platformom. U kombinaciji sa kaputom do kolena, mogu da izgledaju veoma seksi. Kaput se, ni slučajno, ne kupuje s mišlju „nosiću ga samo uz pantalone” ili „samo uz suknju”. Jednostavno, za tim nema potrebe.

 

Kaputi

 

Tagovi: