Sanja Todorović, CEO TRIPLE JUMP GRUPE, otkriva najveće izazove u svojoj karijeri

by | novembar 20, 2022
Sanja Todorović

Sanja Todorović je na čelu brendova koje volimo, kao što su The Body Shop, Lindex, Max & co i Converse. Kao CEO glavni zadatak joj je da tim ljudi koji čini menadžment Triple Jump Grupe bude dobro organizovan, stručan i motivisan, naravno, uz obezbeđivanje funkcionalnog sistema za maksimalnu efikasnost.

Uloga CEO u različitim firmama razlikuje se u zavisnosti od delatnosti firme, broja ljudi, kao i broja i veličine profitnih centara. Ali u osnovi uvek je isto – razmotriti i usvojiti planove menadžmenta, pratiti tok njihovog ostvarenja i oceniti razultat kao osnov za dalje planove.

  • Koji je to izazov koji upravo imate u svojoj karijeri?

Sanja Todorović: Predvideti formulu uspeha za pet godina! Treba predvideti šta će se sve u tehnološkom razvoju dogoditi, kako bi TJG bila uspešna i konkurentna kroz najmanje pet godina. Ranije se „iz knjiga“ moglo naučiti skoro sve što je potrebno za povlačenje pravih poteza za budućnost firme. Danas su brzina tehnološkog razvoja i nepredvidive krize izazovi koji zahtevaju sposobnost procene svih aspekata koji utiču na naše biznise.

Članak se nastavlja posle reklama
  • Kako izgleda kada dajete 100 posto sebe u svom poslu?

Funkcija me obavezuje da bude što više motivisanih i – naravno – stručnih saradnika, osobito u menadžmentu, jer zbir njihovih motivacija i znanja su velika snaga kolektiva. Kada tako motivisan tim ostvari ili premaši planirane rezultate, imam punu satisfakciju za svaki minut uloženog vremena.

  • Šta biste želeli da postignete u budućnosti?

Mnogo toga želim da postignem. Želela bih da dugoročno dostignemo i održimo format firme koji bi mogao biti inspiracija i za buduće nosioce biznisa, bez obzira na to da li će to biti članovi moje porodice ili menadžment. Želela bih da usmerim svoju decu ka profesionalnoj budućnosti, bez geografskih ograda, uz maksimalne moralne principe. Takođe, želja mi je da i dalje, kao kompanija, budemo u mogućnosti da podržimo lokalnu zajednicu u kojoj živimo, kroz CSR aktivnosti koje sprovodimo od osnivanja.

  • Šta vas zaista motiviše da idete napred?

Motivišu me ispunjeni ciljevi, a i putevi kojim se oni ostvaraju, jer pružaju poligon za nova iskustva i sticanje novih veština i znanja. Verujem da svaku poslovnu ženu, posvećenu karijeri izazovi motivišu upravo zbog šansi i za profesionalan i za lični razvoj.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Sanja Todorović: Ovo su moje lekcije

  • Koje su to osobine zaposlenih koje danas obezbeđuju napredak u karijeri?

Na prvom mestu to su urođena sposobnost za timski rad i zdravu komunikaciju. Naravno, to se može i naučiti, ali ukoliko dolazi prirodno i spontano, zaposleni mogu s većom lakoćom da se usavršavaju na drugim poljima, doprinoseći kompaniji na višem nivou.

Članak se nastavlja posle reklama
  • Kako se motivisati kad nestane elan?

Odajte sebi priznanje i kad niko drugi to ne čini! Uz to, duboko verujem da su sport, knjige i druženje najzdraviji načini da pozitivno gledamo i na teške momente, i u poslovnom i u privatnom segmentu, jer iz svega možemo nešto naučiti i sebe unaprediti.

  • Kako da znamo da li smo dobro postavili cilj – ni prenisko ni previsoko?

Svakom postavljenom cilju mora da prethodi iscrpna analiza i uz kombinaciju onog osećaja iz stomaka koji retko prevari možemo kvalitetnije oceniti nivo cilja.

Članak se nastavlja posle reklama
  • Koji su to elementi (ne)zadovoljstva poslom o kojima treba voditi računa?

Shvatila sam da u odabiru i profesije i samog posla put ka zadovoljstvu ste umnogome rešili ako volite odabrano i osećate strast prema tome kao prema omiljenom hobiju. Kada ste već u „mašini”, nezamenjivo je zadovoljstvo kad osetite da se tim raduje vašem uspehu, vi njihovom, a svi zajedničkom!

Na fotografiji se zahvaljujemo Sanji Todorović.

Članak se nastavlja posle reklama