11 osobina žena starijih od 40 u koje se zaljubljuju mlađi muškarci

by | 16 septembra, 2022
žene u koje se zaljubljuju mlađi muškaric

Dame ovog uzrasta su nekim muškarcima mnogo privlačnije od mladih devojaka. I postoji više od jednog razloga za ovo.

Ona je prirodna

Do 40 godine žena zna sve o sebi. Ona nema potrebu da se pretvara i predstavlja ni kao princeza ni kao hirovita devojka. Ona je samodovoljna i sigurna u svoje postupke. Ponaša se prirodno, bez napetosti, osećajući udobnost, blagostanje i harmoniju iznutra. Lako joj je da komunicira sa drugima, jer nikome ne treba ništa da dokazuje.

Prihvatanje sopstvenih nedostataka i razumevanje svojih vrlina pomaže ženi da bude stvarna – bez laži, licemerja i prevare. Iskrena je u izražavanju osećanja.

Naučila je da se brine o sebi

Devojke koje nisu sazrele zahtevaju neku vrstu podrške: nekada psihološku, nekada materijalnu, nekada socijalnu. Ali zrela žena je naučila da životne nedaće rešava sama, bez učešća partnera.

Takođe, zrela žena ne odbija pomoć kao što će to možda učiniti poneka devojka u želji da dokaže da je nezavisna i samostalna. Žena u četrdesetim zna da joj pomoć nije neophodna, ali je prihvata ako postoji opcija.

Ona živi srećno

Žena od četrdeset je još prilično mlada. Ipak,  tokom godina, ona počinje sve više da ceni svaki dan koji prolazi i da ga koristi onako kako joj odgovara i na način koji je čini srećnom. Žuri da stekne nova znanja, emocije i utiske.

Ona radi! Ona ide na izložbe i bioskop, čita, putuje, bavi se samoobrazovanjem i kreativnošću. Ona ne čeka ponedeljak, od kojeg će krenuti u novi život, sve joj je potrebno sada i danas. Sa njom je zanimljivo!

Ona je brižna

Ne treba pričati o infantilnim dečacima koji traže partnera „mamu”. Ali  čak i jači pol ponekad zahteva osećajnost i nežnost od strane žene.

Zrele žene se ne plaše da pokažu toplina, nežnost i pažnju, a to je čini prijatnim sagovornikom i sadrugom.

Ona uživa u vođenju ljubavi

Nije tajna da žene svoje telo i potrebe upoznaju u jednom dugotrajnom procesu. U mladosti ne uživaju u seksu podjednako sve devojke, jer još uvek ne poznaju dobro svoje telo i doživljavaju određene komplekse u krevetu. Istraživanja pokazuju da se ženska seksualnost budi nakon 30. godine.

Ona se brine o sebi

Žene u ovim godinama naučile su da istaknu sve najbolje o sebi, da se vole i da brinu o sebi. Četrdesetogodišnjakinja zna svoje nedostatke i vešto ih ne samo skriva, već ih i pretvara u vrline. Ona bira pravu garderobu, vešto koristi kozmetiku, brine o svom zdravlju i figuri. Devojački kompleksi nestaju tokom godina, a zamenjuje ih postojano poverenje u svoju privlačnost, što, bez sumnje, privlači muškarce.

Ona ne insistira na rođenju deteta

U ovom dobu žena i dalje može da se porodi, a u savremenom svetu mnogi imaju decu nakon 40. Ali, u ovim godinama žena ne podrazumeva da joj je obaveza da postane majka – ona pre svega traži način da učini svoj život kvalitetnijim.

Ona zna šta je „lični prostor“

Mudra žena je svesna šta su lična prepiska, hobiji, želja da se komunicira samo sa prijateljima. Ona neće zabraniti odlazak na pecanje i odlazak na stadion da navija za omiljeni tim. Štaviše, njoj je potrebno da niko ne remeti njene granice i da poštuje njene navike i aktivnosti. Uzvraća istom merom.

Ona ne sklanja za vama

Ona razume da muškarac sam može da pere, čisti, pegla, briše prašinu, pa čak i kuva. Ona odavno zna da muškarcu nije potrebna pomoć u kućnim poslovima i da će kraj sebe radije imati raspoloženu i radosnu nego umornu partnerku.

Ona ne zahteva stalne izjave ljubavi

Ne morate da šuškate sa njom, upadljivo pokazujte svoju ljubav, preterano se radujte, preterano se divite, preterano opraštajte. Sa njom možeš biti svoj.

Ona je još uvek dete u srcu

Sa njom se na isti način možetešaliti, razgovarati o modernoj muzici, igrati igrice. Moderna je, mlada i progresivna. Sa zadovoljstvom ogranizuje iznenađenja, jer se iskreno raduje na detinjast način i podržava jednostavne šale.

Lepa je – žena preko 40 godina!

wavebreakmedia/gettyimagesplus