7 pitanja koja morate postaviti na prvom dejtu

by | 15 jula, 2023
pitanja na prvom dejtu

Prvi sastanak je veoma uzbudljiv, ali i pomalo nezgodan jer ne znate šta da očekujete. Međutim, ova pitanja na prvom dejtu morate postaviti kako biste  znali šta da očekujete od druge osobe.

Važna pitanja na prvom dejtu: Otkrijte ono što vas stvarno zanima

Prvi dejt je svakako zanimljiv, ali je bitno i da otkrijete ono zbog čega ste tu. Iako su pitanja poput: “Odakle si?”, “Čime se baviš?” i slično super za opuštanje atmosfere, ipak treba nešto i da otkrijete o drugoj osobi i o njegovom pogledu na svet. Upravo zbog toga morate postaviti sledeća pitanja.

Kako zamišljaš idealnu vezu?

Odgovor će vam pomoći da otkrijete šta druga osoba traži u vezi. To mnogo otkriva o tome da li imate iste ciljeve i da li će ovaj odnos moći da se ostvari u željenom pravcu. Međutim, nemojte vi prvi govoriti o tome, jer će druga osoba možda reći ono što želite da čujete. Prvo saslušajte.

Da li neko misli da je u vezi sa tobom?

Da, ovo je čudno, ali neophodno. Naime, ne smatraju svi isti trenutak kao početak veze. I dok on možda misli da je u pitanju bezazleni flert ili povremeno viđanje, druga osoba će možda to smatrati vezom. Između ostalog, na ovaj način ćete videti i kako se on ophodi prema drugim osobama.

Pitanja na prvom dejtu: Šta te čini srećnim?

Zdravi odnosi se razvijaju kod parova koji znaju šta ih čini srećnim. Nijedan partner nije odgovoran za dobro raspoloženje onog drugog. Osim što ćete možda pronaći zajedničko interesovanje, moći ćete da prepoznate karakter druge osobe. A ukoliko vidite da se druga osoba smeje vašem hobiju ili stvarima koje vas ispunjavaju, verovatno će zahtevati od vas da sa tim prestanete. A to baš nije slika idealne veze.

Da li podržavaš monogamne veze?

Ako želite vezu u kojoj nema drugih ljudi, nemojte se stideti toga. To je vaše pravo i ne treba da gubite vreme sa osobom koja ne razmišlja na isti način. Slično je i sa obrnutom situacijom. Ako ste više za poligamne veze, istaknite to. Pošto ovo pitanje ume da izazove neprijatnost, provucite ga kroz šalu da biste znali kako se druga osoba oseća.

Kada bi sve životinje mogle da govore, koja bi bila najbezobraznija?

Čudno zar ne? Ipak, pitanja ovakvog tipa će vam otkriti koliku dozu humora druga osoba ima i da li možete da se smejete i osećate opušteno pored nje. Ukoliko osoba bude smatrala ovo pitanje glupim, možda je preozbiljna za vas, a možda će vam i to biti pokazatelj da je to osoba koju ste tražili.

Pitanja na prvom dejtu: Koja su tri glavna kvaliteta koju tražiš kod partnera?

Najbolje je da ne maštate i stvarate iluzije, već da odmah vidite da li ste pogodni jedno za drugo ili ne. Možete ga pitati i koje osobine su mu odbojne. Ako nema jasan odgovor na ovo pitanje, onda ta osoba još nije spremna za ozbiljnu vezu.

Kakav je tvoj odnos sa roditeljima?

Zapravo, ovde je pravo pitanje uz kakav odnos je osoba odrasla. Model porodice se postavlja u detinjstvu, a odnos između mame i tate može mnogo da utiče na naš lični život. Topli odnosi u porodici čine osobu psihički i emocionalno stabilnijim. Međutim, to ne znači da treba da pobegnete ukoliko uočite da njegovo odrastanje nije bilo idealno. Ovo će vam pomoći da shvatite kakvo je njegovo viđenje zdravog odnosa.

Ovih nekoliko pitanja na prvom dejtu vam mogu otkriti ključne stvari za poznavanje druge osobe i otkrivanje toga da li možete da funkcionišete zajedno. U svakom slučaju, ako je druga osoba prava za vas, ova pitanja neće smatrati neprijatnim.

Astarot/GettyImagesPlus