Probudite strastveni seks s početka veze

by | 28 jula, 2022

Ukoliko ste u dugoj vezi i upali ste u rutinu, još nije sve izgubljeno

Poznato je da kod mnogih parova vremenom u spavaćoj sobi zavlada monotonija. Stres, manjak slobodnog vremena, društvene mreže samo su neki od razloga koji doprinose svemu ovome, ali to nije razlog da očajavate. Pre nego što stvari postanu ozbiljnije, popričate sa svojim partnerom i poslužite se nekim od naših saveta kako da ponovo probudite strast u krevetu.

1. Ne žurite se

Predigra ne mora da traje par minuta. Uživajte u njoj koliko god želite. Svom partneru dajte do znanja da uživate u tome pa se ni njemu neće žuriti da dođete do samog čina vođenja ljubavi, piše Super žena.

Pitali smo muškarce: Šta je glavni povod za raskid?

2. Ne prisiljavajte sebe ni druge na stvari koje ne želite da radite

Ako spadate u grupu onih koji bi vodili ljubav svakog dana (ili nekoliko puta dnevno), a libido vašeg partnera ne može to da isprati, pronađite kompromis.

3. Preuzmite inicijativu

Ne krivite nikoga za vaše nezadovoljstvo. Preuzmite inicijativu. Pokažite primerom partneru šta želite i šta očekujete od njega.

4. Prestanite da glumite

Ako glumite uzbuđenje i orgazam, nemojte da se čudite što niste zadovoljni seksualnim životom, prenosi Index. Naime, ako vaš partner nastavi da živi u uverenju da vas nešto uzbuđuje, a to nije tako, neće se ni truditi da uradi nešto drugačije. I da, i dalje ćete “uživati” u lošem seksu.

5. Probudite pustolova u sebi

Ne treba da radite stvari koje vam se ne sviđaju, niti da izađete iz lične zone komfora ako vam se to ne dopada, ali ponekad eksperimentisanje može da dovede do neočekivanih odličnih rezultata.

Veza bez seksa

Da li bi trebalo da zbog nedostatka seksa podnesete zahtev za razvod ili da prekinete dugu vezu? Na ova prilično jednostavna pitanja, nema jednostavnog odgovora, kaže seksualna terapeutkinja Trejsi Koks.

– Ostanak ili izlazak iz braka u kome nema seksa zavisi i od drugih stvari, ali i od toga koliko je uopšte nekim ljudima seks važan. Takođe je potrebno utvrditi zbog čega nema seksa, ali i koliko dugo je izostao seks. Na primer, ako nema seksa pet meseci, to može da znači da jednog od partnera muče neki problemi, ali ako seksa nema već tri godine, onda je situacija ozbiljnija –  objašnjava Trejsi Koks i dodaje:

Istraživanje potvrdilo da je privlačnost posledica istančanih čula

– Ako nema seksualne privlačnosti, veza neće opstati. Nemojte me pogrešno shvatiti, važno je da se ljudi povežu na svim nivoima, ali seksualna hemija je jedna od ključnih – ističe Trejsi Koks i dodaje da ne bi trebalo ulaziti u ozbiljne veze ako taj element nije dovoljno jako izražen odmah na početku, piše 021.rs.

Postoje brojni razlozi zbog kojih seks u braku nestaje, a ovo je problem kome se treba posvetiti.

– Šta god da je, s tim se treba suočiti. Seks nije najvažnija stvar u braku, ali ako ga nema, onda postaje najveći problem. Nedostatak seksa u dugoj vezi ili braku donosi brojne psihološke probleme i narušava samopouzdanje. Rezultat su dve nesrećne osobe. Uvek savetujem da partneri prvo pokušaju da reše probleme razgovorom, pa čak i stručnom pomoći, ako su problemi psihološke prirode, kao i posetom lekaru ako je stvar fizičke prirode. Ako uočite da zaista ništa ne pomaže i da dugo stojite na istom mestu, napustite taj brak ili vezu, jer život je samo jedan i nemojte da dozvolite sebi da ga živite nesrećni – poručuje Trejsi Koks.

Foto: Guliver/Gettyimages