3 modne lekcije dizajnerke Diane Viljevac

Bilo je dovoljno da pogledamo fotografije iz najnovije kampanje dizajnerke Diane Viljevac da poželimo da o modi znamo ono što ona zna. Evo kojim lekcijama nas je naučila.

by | mart 22, 2021

„Ready to wear“ kolekcija nosivih modela, koji se mogu kombinovati na bezbroj načina, nedavno je ugledala svetlost dana, a kombinacije s potpisom brenda „Viljevac“ oduševljavaju čistim linijama novih modela pantalona, sakoa i košulja – koje su ovosezonski hit.
Kako mnogi tvrde, dosad najatraktivnija kolekcija dizajnerke Diane Viljevac, čiji je minimalistički potpis prepoznatljiv na hrvatskoj modnoj sceni, nastala je na zahtev ljubiteljiki klasike s pomakom.

 

S obzirom na to da Dianin uspeh nije došao preko noći – na modnoj sceni prisutna je čitavu deceniju, poželeli smo da saznamo koje je lekcije naučila tokom godina u modnom biznisu.

LEKCIJA 1: Moda je vid neverbalne komunikacije

Diana nam je priznala da je krenuvši u modni dizajn vrlo rano, još kao srednjoškolka, imala pomalo nevin i zaigran pogled na modu, misleći da biti modni dizajner znači slobodno stvarati, pretvarati sve zamisli u delo i na taj način ponuditi drugima šansu da komuniciraju onim što nose.

Deo tog mišljenja zadržala je i sve ove godine, a to je prva modna lekcija koja joj je izuzetno važna; da odećom i onim što nosimo ostvarujemo vid neverbalne komunikacije i ostavljamo utisak o sebi.

Reč je o zaista važnom aspektu našeg predstavljanja drugima. Zato uvek savetujem klijentkinje da odaberu modnu kombinaciju koja opisuje njih same i u kojoj se osećaju udobno.

LEKCIJA 2: Ponekad izađite iz zone komfora

Druga vrlo važna lekcija koju često deli s kolegama dizajnerima i ljubiteljima mode jeste da svako treba da ima malu dozu hrabrosti da isproba nešto što je van zone komfora.

I samoj mi se dogodi da kupim nekoliko komada gotovo potpuno istih odevnih predmeta ali s različitim detaljima, ne razmišljajući o drugim modelima jer se vodim svojom estetikom i unapred mislim da ne želim nešto drugačije. Moj savet je – probajte! Iznenadićete se kako će vam ponekad baš ono što ne možete ni da zamislite na sebi ubrzo postati najdraži komad – rekla je Diana.

LEKCIJA 3: Neka osnovu vaše garderobe čine klasični komadi

Kroz svoju poslednju kolekciju komunicirala sam sa savremenim ženama, svima kojima su dani ispunjeni od početka do kraja, koje imaju stvarni život i obaveze ali uprkos tome ne žele da se utope u masi već da se istaknu posebnim komadima. Takvim, savremenim ženama, koje grade sopstveni identitet putem onoga što nose, savetovala bih da njihova garderoba sadrži klasične komade, poput bele košulje, ponekog zanimljivog sakoa ili bezvremenskog kaputa midi dužine, suknje ili pantalona koje idu uz sve, kao i midi haljine u tamnim bojama. Naime, ako imate gore navedene predmete, imate bukvalno stotine mogućnosti kombinacija za sve vrste prilika. Uz modne klasike koji su must have, lako ćete pronaći dodatke kojima ćete svoj autfit učiniti svečanim, možda mu dati dozu poslovnog looka, ili ćete se prebaciti na kežual stil… No početak svega leži u minimalističkoj klasici koju možete nadograditi kako želite. Moj brend poznat je upravo po pročišćenom dizajnu koji se može interpretirati na razne načine i srećna sam što sam dokazala da i u vremenu brze mode, bezvremenski klasici uvek ostaju na vrhu modnih želja.

Više o kolekciji saznajte na adresi www.dianaviljevac.com.

 

lepotaizdravlje.rsFoto/video: Karmen Poznić