Beuty SAVETI Ivane KUKRIĆ

by | jul 20, 2009

lepota i zdravlje ivana kukric


Čista kosa, prirodna boja

Volim da znam da je besprekorno čista, sjajna, zdrava. Da se ne bavim manekenstvom, rado bih se ošišala na kratko. Prirodna nijansa moje kose potpuno mi odgovara, nikad je nisam farbala.


Članak se nastavlja posle reklama

Masaža
Ona je ključni činilac moje brige o telu. Kad imam vremena, uživam u masaži i tri puta nedeljno. Dva puta godišnje uradim seriju od deset anticelulit tretmana. Preventiva je važna.

XXL zubi
U SAD je trend imati dva broja veće zube. Mladi već u dvadesetoj stavljaju veštačke zube, veće i belje od prirodnih. Nisam izbeljivala zube, jer su moji beli – dobrim delom zahvaljujući činjenici da nisam pušač.

Tretman za stopala
Najlepši deo priče jeste masaža stopala. Boravak na Tajlandu bio je „praznik za moje noge“, jer tamo, bukvalno, na svakom uglu možete da uživate u masaži stopala. Na taj način „lečim“ traume koje moja stopala pretrpe na mnogim revijama – zbog uglavnom neudobnih cipela.

Članak se nastavlja posle reklama

Svetao vs taman ten
Svetla put jeste njujorški „must have“, ali ja često imam preplanulu boju jer veći deo godine boravim u sunčanim krajevima. Ljude iz modnog sveta obično ubedim da imam crnačke gene, jer – ako ste belkinja – insistiraju na tome da imate što svetliju put, što se meni ne dopada.

177 plus 13
Često nosim cipele na štiklu, i to one najviše, 12-13 cm. To što sam visoka, baš mi je seksi. Volim kad vidim vrlo visoku devojku i nižeg muškarca pored nje.

Članak se nastavlja posle reklama

Topla joga
Radi se u velikoj sauni na 60 ºC. Volim i džiu-džicu, tai-bo, kik-boks… Borilačke veštine pružaju dvostruku korist – treninzi su vrlo naporni, pa se troši mnogo kalorija, a istovremeno se izbacuje negativna energija.

Organic cosmetic
Kada u Americi kupujem kozmetiku za lice, prvo gledam da li ima oznaku za organsko poreklo. Koristim „Origins“ kozmetiku. Volim da kupujem šminku mada koristim samo maskaru i sjaj ili labelo.

Članak se nastavlja posle reklama

New York
Oblačim se potpuno opušteno i ležerno, upravo onako kako rade Njujorčani. Moji najbliži mi često kažu: „Daj, sredi se malo, vidi na šta ličiš“. Umem da izađem na ulicu i maksimalno elegantna, ali i u kućnoj varijanti.


Članak se nastavlja posle reklama

Eko hrana
Ni slučajno ne bih jela hranu koja nije organskog porekla. Muka mi je i na samu pomisao koliko u njoj ima pesticida i hormona. Pre ću kupiti zdravu hranu, nego što ću na bilo šta drugo potrošiti novac. Mada, priznajem, ne mogu da se odreknem slatkiša… (Istina je! Na snimanje je došla sa kutijom kolača koje je usput kupila, prim. aut.)

 

Tekst: Brankica Treskavica; foto: Dragan Stanković; stilistkinja: Zorana Pantović-Ilić; Šminkerka: Ivana Stoilov

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: