Razmislite dva puta pre odabira autfita: Ovo su boje koje dodaju kilograme!

by | februar 10, 2023
Boje koje dodaju kilograme

Ovo su boje koje dodaju kilograme pa stoga razmislite dva puta pre nego što se odlučite na određeni odevni predmet. 

Bilo koja odeća na ovaj ili onaj način ispravlja figuru. Prilikom izbora garderobe važno je uzeti u obzir ne samo stil ili gustinu tkanine, već i boju predmeta. Korekcija nijanse je jedan od najefikasnijih načina za stvaranje željene siluete.

Boje koje dodaju kilograme

Nema prevare, zaista postoji vizuelna percepcija. Bilo koja boja reflektuje ili apsorbuje sunčevu svetlost. Na primer, bela najviše odbija svetlosne talase, pa se oni razilaze. Čini se da su granice između bele i druge nijanse zamagljene, a subjekt izgleda širi.

Sa crnom, situacija je upravo suprotna, pa se njen ton često koristi za vizuelno sužavanje figure.

Sve tople nijanse (žuta, crvena, narandžasta) selektivno reflektuju talase u kratkom dometu. Iz tog razloga, figura u ovim bojama izgleda vizuelno veća. Ako i dalje želite da nosite stvari iz ovog segmenta, birajte bordo, senf, ciglene nijanse. Takođe je važno napomenuti da živopisne crvene boje ističu sve nedostatke na goloj koži.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FRONT ROW BURO (@frontrowburo)


Neonske nijanse stvaraju oko sebe dodatno polje boja, koje možda neće igrati na ruku i vizuelno dodati kilograme. Posebno treba biti oprezan sa odećom intenzivnih nijansi u midi i maksi dužinama.

Takođe treba biti oprezan sa sivom bojom. Da, nalazi se na sredini između bele i crne, tako da deluje prilično „neutralno“. Međutim, siva će noću biti punija, jer će izgledati svetlije u poređenju sa nedostatkom sunčeve svetlosti. Tokom dana će delovati suprotan efekat.

Ne morate uvek da nosite jednobojne stvari da biste vizuelno suzili ili istegnuli siluetu. Možete odabrati odeću različitih nijansi koja će biti u skladu jedni sa drugima i prilagoditi figuru.

Da li je izbor tkanine dodaje kilograme i širi figuru?

Da, sve sjajne tkanine (na primer, saten, somot ili organza) dodatno reflektuju svetlost od sebe. Štaviše, boja samog materijala neće igrati važnu ulogu – takva tkanina sama po sebi može dodati volumen silueti. Pored toga, odeća sa šljokicama takođe iskrivljuje siluetu zbog svog krutog oblika.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Black Book (@black_book_fashion)


Obratite pažnju na guste teksture – krzno, pleteno, somot. Što je materijal veći, silueta izgleda veća, čak i ako je odeća crna.

Takođe imajte na umu da će vas proširiti i vertikalne linije i veliki dizajn na „gornjoj“ odeći. Ako želite da prilagodite siluetu štampanom odećom, izaberite opcije sa sažetijim uzorkom ili tankim prugama.

Boje odeće koje čine autfit skupocenijim

Važna pravila za izbor boja u odeći

Pokušajte da ne nosite samo čvrste boje i izaberite jednu boju kao glavnu. Ovo će učiniti da slike izgledaju dosadno, a oblik „zamućen“.

Ako ne želite da rizikujete kombinacijom boja, uzmite odeću iste nijanse, ali različite zasićenosti: na primer, crna i tamnosiva, maslinasta i kaki, ​​itd. U tome će pomoći i dodaci – torba, kaiš, šal, narukvice.

Na jednom looku pokušajte da ne kombinujete više od 3 nijanse. Tako će biti moguće održati jedinstven koncept i ne „izgubiti se“ u bojama.

Uzmite u obzir sezonu. Ako crna boja dobro ispravlja vašu figuru, onda će vam leti najverovatnije biti vruće i neprijatno u takvoj odeći. U ovom slučaju, možete pogledati svetlije opcije – tamno plava, smaragdna, nijansa cvekle. Ne zaboravite da gustinu materijala takođe treba uzeti u obzir u sezonskoj odeći.

Prilikom odabira boje odeće važno je obratiti pažnju na ton vaše kože. Mirni tonovi plave, smaragdne, zelene su pogodni za devojke sa aristokratskim tenom. Topla gama (žuta, narandžasta, koralna) će biti u jakom kontrastu i može stvoriti neharmoničnu sliku. Možete se fokusirati na svoju nijansu očiju – na najsvetlije i najtamnije područje.

 

 

Lepota i zdravljePeopleImages/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; borevina/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; Lena Tolmach/iStock/Getty Images Plus via Getty Images