Kako se neguje Emilija Klark

Od nege kože do slefcarea: Glumica Emilija Klark otkriva koje rituale nege primenjuje.

by | 8 aprila, 2021

Milionima širom sveta poznata kao Deneris Targerijen, zvezda serije “Igra prestola” Emilija Klark očarala nas je i u drugim ostvarenjima, kao što su filmovi “Dok nisam srela tebe tebe” i “Solo: Priča Ratova zvezda”. S obzirom na šarm i harizmu kojima zrači u svakoj ulozi, poželeli smo da saznamo makar delić njenih beauty rutina.

Emilija Klark: Tajna lepote

Kada ustanem, prvo uradim vežbe joge, a zatim popijem čaj. Joga mi pomaže da preguram dan, kaže Emilija i dodaje da pre odlaska na spavanje meditira.

Za meditaciju koristim aplikaciju “Calm” a ponekad, kada mi je potrebna “dupla doza” brige o sebi, koristim i “Sleep stories”. Ove priče za laku noć zaista deluju jer mi je dovoljno da čujem jednu, i to onu o vozu, i odmah zaspim.

Pročitajte i… Večernja rutina Kristi Tarlington

Kada je u pitanju večernja nega kože, Emilija prvo skida šminku, a zatim očisti lice dva puta, i to preparatom na uljanoj bazi. Zatim nanese hidratantnu kremu, a ujutro koristi roler za masažu lica.

Imam suvu kožu i mnogo sam istraživala u potrazi za idealnim preparatom. Koristim kremu koja hidrira, na bazi je aloe vere i sadrži hijaluronsku kiselinu.

Nega obrva

Uvek nas je interesovalo koja je tajna Emilijinih gustih obrva, po kojima je postala prepoznatljiva.

Ne diram ih! Jedino o čemu vodim računa jeste da se ne spoje na sredini. Nikada ih nisam posebno oblikovala niti čupala. Očetkam ih i to je to. Ne stavljam nikakvu olovku niti senku na obrve.

A kako neguje kosu?

Imam sjajan trik – koristim fen četku! Jednostavno je očešljam nakon što operem kosu i to je to! Volim frizure koje ne zahtevaju mnogo truda. Ne koristim nikakve proizvode za negu kose.

Emilijin trik za relaksaciju

Sviđaju mi se meditacija i joga, ali u tome ne preterujem. Jedino sam tokom karantina uspela da uradim kompletnu tehniku meditacije. Obično me nešto prekine. Isto tako, pišem dnevnik i na taj način smirim um. Kada imam vremena, uživam u toploj kupki. Zapalim sveće i uzmem knjigu. Pijuckam čaj, slušam klasičnu muziku i izgubim se u svetu knjige.

Kako ostaje u formi

Tokom karantina, Emilija je svakodnevno vežbala onlajn sa svojim trenerom. Ali nije zaluđenik za fitnes.
Nemojte me terati da trčim, to ne volim. Volim vežbe istezanja i one s laganijim opterećenjem, jer se osećam snažno i dobro nakon takvog treninga. Ništa ekstremno.

 

lepotaizdravlje.rs Eugene Powers via Shutterstock