Lepota posle pedesete: Tajne slavnih žena koje izgledaju odlično i posle 55!

by | oktobar 11, 2022
lepota posle pedesete

Ove zvezde, glumice i manekenke izgledaju fenomenalno iako su već uveliko u zrelim godinama. Lepota posle pedesete – u čemu je njihova tajna?

Ponekad se čini da je za neke ljude reč „starenje“ samo prazna fraza: tako graciozno i nadahnuto ignorišu svoje godine da se prosto čini da uopšte ne stare. One iz godine u godinu zaokupljaju naše misli, izazivaju divljenje i dobijaju oduševljene komplimente.

Svaki od njih ima svoj recept za održavanje lepote i zdravlja: ​​od baštovanstva do redovnog seksa. Predlažemo da uzmete u obzir neke od  njihovih iskustava i primenite ih.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Lepota posle pedesete: celebrity trikovi

 

Susan Sarandon

Da godine nisu smetnja potvrđuje  75-godišnja Susan. Ona je jedan od seks simbola Holivuda, iako je baka. Ova žena je istovremeno filmska i televizijska glumica, aktivistkinja, dobitnica mnogih nagrada i dobitnica Oskara. I dok to radi, ona uspeva da se brine o sebi! Jednom, na filmskom festivalu u Kanu, Saradon su pitali koja je tajna njene seksualnosti u tako kasnim godinama, a ona se našalila: „Grudi svakako pomažu“.

Članak se nastavlja posle reklama

Susan otvoreno govori da je i dalje seksualno aktivna, što u mnogome doprinosi tome da se oseća dobro i poželjno.  Glumica uključuje sport u svoj raspored, pa umesto klasičnih treninga, ona igra ping pong, bejzbol. Zvezdi se toliko dopao stoni tenis da je 2009. godine otvorila svoj teniski klub sa barom u Njujorku.

Lepota posle pedesete, tvrdi Susan Sarandon, zavisi i od pažljive ishrane i visokokvalitetnih kozmetičkih proizvoda. Susan je takođe vatreni poštovalac sirove ishrane i konzumira mnogo vlakana: povrće, voće i razne biljke.

Članak se nastavlja posle reklama

Susan Sarandon, lepota posle pedesete

 

Članak se nastavlja posle reklama

Christie Brinkley

Čini se da je sjajna plavuša zaboravila da ostari do 68 godine. Naravno, ne krije da pribegava plastičnoj hirurgiji i povremeno posećuje kozmetičara. Ali glumica je sigurna da joj dobri geni i redovna vežba pomažu da telo ostane vitka i da ima lepu kožu. U isto vreme, Christie pokušava da diverzifikuje svoje treninge. Jednog dana glumica izvodi vežbe snage, sledećeg vremena posvećuje jogi, trećeg surfuje. Teško je poverovati, ali ona čak ima crni pojas u karateu!

Manekenka se trudi da se pridržava principa „Ti si ono što jedeš i kako razmišljaš“. U svom radu stalno se susreće sa ejdžizmom – starosnom diskriminacijom. Uostalom, ko će gledati u staricu, kad je cela gomila mladih i seksi u blizini? Ali Christie ne odustaje.

Članak se nastavlja posle reklama

Christie Brinkley

 

Elizabeth Hurley

Britanska glumica u  57oj godini nastavlja da oduševljava svojom zategnutom figurom i čvrstom kožom. Koja je njena tajna? Pre svega, Elizabeh se brine o hidrataciji kože lica i vrata. Da bi to uradila, glumica se okreće profesionalnim kremama i serumima i nanosi ih najmanje dva puta dnevno.

Članak se nastavlja posle reklama

Manekenka priznaje da se ne bavi sportom, ali je ifizička aktivnost ipak prisutna u njenom životu. Nećete verovati, ali Elizabeth održava svoj vitki struk… baštovanstvom! Glumica seče živu ogradu, seče drveće motornom testerom i orezuje biljke. Osim toga, Elizabet šeta psa, čisti kuću i čuči dok pere zube.

Još jedan lep bonus od baštovanstva je sopstveno povrće i voće koje glumica rado jede. A ono što joj bašta ne daje, slavna ličnost kupuje od farmera. Elisabeth praktično ne jede prerađenu hranu i, kad god je to moguće, odlazi u selo da kupi prirodnu i svežu.

Elizabeth Hurley, lepota posle pedesete

Članak se nastavlja posle reklama

 

Meryl Streep

Jedna od najboljih glumica svih vremena sa 73 godine i dalje je simbol lepote i ženstvenosti. Glavna dama u filmu Đavo nosi Pradu pokušava da što manje dodiruje lice. Po njenom mišljenju, svaki dodir može da širi bakterije i izazove infekciju. Uz to, Meryl provodi što je manje moguće vremena na suncu. Takođe, ona izbegava alkoholna pića jer smatra da štete zdravlju i lepoti.

meryl streep

Članak se nastavlja posle reklama

Emma Thompson

Majstor prerušavanja, 63-godišnja glumica oduševljava  očuvanom prirodnom lepotom. Ona je skeptična prema plastičnoj hirurgiji i čak naziva popularnost estetske hirurhije  „kolektivnim oblikom psihoze“. Glumica voli svoje telo i čak je u tim godinama spremna da se pojavi gola pred kamerama.

Umesto plastične hirurgije, Ema preferira biranu ishranu i fizičku aktivnost. Glumica odbija prženo, dimljeno i slatko, umesto toga obogaćuje ishranu nemasnim mesom, povrćem, ribom, bobičastim voćem i niskim sadržajem kiselog mleka. Ema izbegava stroge dijete, jer ih smatra besmislenim: ionako ćete se slomiti i popustiti!

Kada su šminka i frizure u pitanju, britanska glumica je uverena da nije neophodno da izgleda zapanjujuće svaki dan. Na kraju krajeva, koži i kosi je takođe potreban odmor od šminke i kozmetičkih proizvoda.

Emma Tomphson

Pa, kao što vidimo, postoji mnogo načina da sačuvate svoju mladost! Osnovno i univerzalno – pravilna i kvalitetna ishrana, fizička aktivnost i zaštita kože od sunca i suvoće. Ne zvuči tako teško i sasvim je izvodljivo, zar ne? Ostaje samo da pokušate!

Jason Kempin, Jamie McCharty, Frazer Harrison, Jeff Spicer/GettyImages