Rihanna otkriva kako miriše: “Bilo je to divlje iskustvo: uhvatiti svoju suštinu u bočici, notu po notu, u centru sveta od mirisa!”

by | 6 marta, 2023
Kako Rihanna miriše

U nastavku vam otkrivamo kako Rihanna miriše, ali i još neke pojedinosti koje dosad nismo znali. 

Rihanna je po svemu sudeći uspela u svemu: ona je jedna od najprodavanijih umetnica svih vremena i prva crnkinja na čelu luksuznog modnog brenda za LVMH (Fenty). Podigla je lestvicu  kroz svoju promišljenu liniju pudera od 50 nijansi (Fenty Beauty) i inkluzivnu liniju donjeg veša ( Savage X Fenty). Pa ipak, sa svim ovim mejnstrim uspehom i slavom kalibra A, Rihanna je uspela da ostane misteriozna za širu javnost. Upravo zato ne možemo a da ne zamislimo kako bi neko tako pametan, lep i zagonetan mogao da miriše. Na sreću, Rihanna nam je otkrila svoje tajne mirisa kada je lansirala ograničeno izdanje mirisa — Fenty Eau de Parfum — u decembru 2022. Zahvaljujući njegovom uspehu, boginja je odlučila da ga trajno zadrži u Sephori.

Rihanna je tako nedavno pričala o svom mirisu i zašto svaka nota ostaje tako posebna. Ona nas vodi kroz uspomene na mirise iz detinjstva, kao i razmišljanja o udobnosti i zaljubljivanju. Deo po deo, pitanje po pitanje, skidali smo slojeve uvek tajanstvene pevačice i ostavljali osećaj kao da smo je upoznali kroz miris.

Kako Rihanna miriše?

„Uvek sam bila veoma specifična u vezi sa svojim mirisom. Slagala bih različite note i eterična ulja zajedno na osnovu mog raspoloženja i kako sam se osećala, pre Fenty Eau de Parfum. Miris je toliko lični da se svaka osoba oseća drugačije i izaziva različita iskustva i uspomene. Uvek su me privlačile tople cvetne, ali i začinske note. To je balans—volim tu dualnost začinskog i slatkog, muškog i ženstvenog. Fenty Eau de Parfum je kombinacija svih tih stvari.”

I kako Rihanna miriše? Koje ste note iskombinovali u svoj parfem?

„Odabir svake note bio je nezaboravan. Otišala sam u Gras (grad na francuskoj rivijeri) i radila sa glavnim parfimerom,  Jacquesom Cavallierom-Belletrudom. Odlazak u Gras je bio kao da odlazim u drugi svet. Sećam se da sam ušala pravo u baštu da pronađem svaki sastojak, počevši od sirovog oblika. Zatim, Jacques i njegov tim su mi pomogli da istražim svaki sastojak na različitim nivoima. Bilo je to divlje iskustvo: uhvatiti svoju suštinu u bočici, notu po notu, u centru sveta od mirisa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

U notama ovog mirisa su mošus, magnolija, bugarska ruža i još mnogo toga. “Moja majka je imala najneverovatniji prirodni miris. To je jedna od stvari kojih se sećam o svom prvom iskustvu sa mirisima u mom detinjstvu – miris moje majke. Bilo je tako utešno. Tako da, pretpostavljam, u izvesnom smislu, ja sam oduvek sam volela mošus, jer je to ono što izlazi sa ljudskog tela. To je ono što čini ovaj miris drugačijim jer mošus različito reaguje na svakoga. Veoma je jedinstven.”

„Magnolija je jedna od mojih omiljenih nota — ovo je ona koja je zaista podigla celo iskustvo mirisa. Jednom kada je magnolija dodata, to je bilo sasvim jasno. Ovo je bilo to. Testirala bih mirise i nosila ih neko vreme sa svaku verziju koju smo napravili. Jasno se sećam kada sam nosila verziju sa dodatom magnolijom, dobijala sam komplimente.  Energija ovog mirisa je veoma živa. Začinjen je i sladak odjednom, tu igraju ulogu i voće, vanilija i drugi cvetni elementi. Uključuje bugarsku ružu, borovnicu, mandarinu, pačuli, kokos, vanilu i zumbul.

Fenty Eau de Parfum je Rihannina suština

„Napravila sam ovaj parfem jer sam želela da uhvatim sve što jesam i šta osećam. Ali, želela sam da miris ovo uradi i za sve ostale. To je ono što najviše volim kod parfema. Povezan je sa uspomenama koje pokreću se mirisom. Sve ove note mogu da znače različite stvari različitim ljudima. Za mene, to je osnažujuće—to je moja suština, zarobljena u bočici. Kada nosite Fenty Eau de Parfum, dozvoljavate svetu da razume tu suštinu. To je seksi, moćno i iskreno.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by P A L E S A🌸 (@palesa_links)


“Ovaj miris je zaista nastao u posebnim trenucima mog života. Moje detinjstvo na Barbadosu, izrazite prekretnice u karijeri u Njujorku i LA-u, kreativni i produkcijski sastanci u Grasu i drugim mestima u Evropi, i još mnogo toga. To je lepota mirisa—toliko je uspomena povezanih sa mnjima i moći ćete da ih čuvate zauvek kroz parfem.”

Lepota i zdravljeMike Coppola / Staff via Getty Entertaiment