Tajne lepote Marilyn Monroe: 7 trikova zbog kojih je bila tako neverovatna

by | jun 15, 2023
Tajne lepote Marilyn Monroe

Od punih i sočnih usana do platinastih lokni, njen glamur je zaista bezvremenski. Otkrijte tajne lepote Marilyn Monroe.

Nema sumnje da je ova američka glumica postavila visoku lestvicu kada je u pitanju prirodna lepota i senzualan izgled. Pogledajte kako je izgledala njena svakodnevna beauty rutina koja je isticala njenu lepotu.

Tajne lepote Marilyn Monroe: 7 trikova zbog kojih je bila tako neverovatna

Izbegavala je sunce

„Ja se lično protivim preplanulosti jer volim kada sam bleda“, objasnila je Monroe zašto se se ne sunča – uprkos činjenici da je taman ten bio u modi u Kaliforniji. Zato zaboravite na proizvode za samopotamnjivanje i sunčanje zbog kojih danas svi jedva čekaju leto.

Članak se nastavlja posle reklama

Posebna nijansa za plavuše

Ako ste se ikada zapitali koju boju kose je Monroe tražila kada je posećivala frizerski salon, verovatno ne biste pogodili da je nijansa „bele jastučnice“. Tajne lepote Marilyn Monroe i njene neverovatne kose uključivale su farbanje na svake tri nedelje. Da bi izbegla ispiranje boje zbog čestog pranja kose, koristila je improvizovani suvi šampon – bebi puder. Nanosila ga je svaka dva dana kako bi joj kosa uvek izgledala sveže i čisto.

Tajne lepote Marilyn Monroe: Trik za punije usne

Kako postići izgled punijih usana po kojima je Marilyn bila tako poznata? Dobar odabir ruževa i ništa drugo vam nije potrebno. Njen šminker je koristio i do pet različitih crvenih nijansi – tamnije, hladne crvene nijanse spolja, a svetlije u sredini. Ovaj trik stvara iluziju većih i sočnijih usana.

Tajne lepote Marilyn Monroe

Članak se nastavlja posle reklama

Oblačenje za krevet

Za Monroe je poznato da nije nosila odeću u krevet, navodeći da joj pidžame i „jezive spavaćice“ narušavaju san. Ono što je ipak nosila bilo je pet kapi Chanel No.5 parfema za koji se takođe kaže da je dodavala u svoje ledene kupke.

Ledene kupke

Brojni sportisti su popularizovali ledenohladne tuševe i kupke, a zapravo je Marilyn bila daleko ispred njih. Priča se da se kupala u ledenohladnoj vodi kako bi joj koža bila čvrsta i zategnuta.

Članak se nastavlja posle reklama

Tajne lepote Marilyn Monroe: Sjaj kože

Dok danas umemo i da preterujemo sa hajlajterom, Monroe je postizala svoj sjaj na drugi, možda manje primamljiv način. Primenjujući K-beauty trend za „slaging“ (slugging), nanela bi slojeve vazelina ispod svoje podloge kako bi postigla neverovatnu blistavost.

Rutina vežbanja

Uživala je u „jednostavnoj rutini za učvršćivanje grudi“ koja je uključivala podizanje dva tega od 2kg iznad glave 15 puta tako što je širila ruke poput krila orla. Radila bi to pored kreveta dok se bi ne umorila svakog jutra.

Članak se nastavlja posle reklama

Tajne lepote Marilyn Monroe

Miljana Momirović Hulton Archive / Stringer/GettyImagesEntertainment, Baron / Stringer/GettyImagesEntertainment