Evo kako je izgledala prva modna revija održive mode u Srbiji

by | 1 decembra, 2021
modna revija održive mode

Prva modna revija održive mode u Srbiji, u veoma glamuroznom izdanju, održana je u prepunoj svečanoj sali Skupštine grada, u organizaciji agencije Fabrika.

Poznati srpski kreatori Igor Todorović i Verica Rakočević prvi put su prikazali kolekcije održive mode, dok se Tamara Jarić, koja je već postigla značajnu internacionalnu karijeru, pre svega u SAD, već neko vreme uspešno bavi održivom modom.

Ova modna revija održive mode jeste bila na neki način „istorijska“, ali će je sigurno svi pamtiti po neverovatnoj atmosferi u publici. Ne samo završnica sve tri revije, već svaki model na manekenkama ispraćen je gromoglasnim aplauzom, a kreatori ovacijama.

Glamurozno lice održive mode

Cilj ove revije je promocija održive mode koja je već omasovljena u celom svetu i kojom se bar u nekom procentu bavi većina svetskih kreatora. Održiva moda jeste pokret, ali je postala imperativ u sklopu borbe za očuvanje planete. Po zvaničnim statistikama, 10% štetnih gasova koji zagađuju planetu proizvodi modna indistrija. Želja organizatora bila je ne samo da javnost upozna sa pojmom i značajem održive mode, već da ona počne da se primenjuje i u Srbiji, sa nadom da će zahvaljujući ugledu koji imaju Verica Rakočević, Igor Todorović i Tamara Jarić, kao i njihov rad na održivim kolekcijama, dati primer i ostalim srpskim modnim kreatorima i kućama. Sudeći po medijskoj kampanji i reakciji publike, ovaj cilj će vrlo brzo biti ostvaren.

Na kraju svake modne revije, kreatori se nisu samo poklonili publici, već su dali i svoje viđenje održive mode i način na koji su je primenili u svojim kolekcijama, što je dodatno pojasnilo pojam održive mode koja ima brojne aspekte i mogućnosti.

Uživajte u fotografijama…

modna revija održive mode modna revija održive mode

Pročitajte i… Šta je važno da znate o održivoj modi

Fabrika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.