Kako da uštedite na odeći, a da ne žrtvujete stil?

by | avgust 24, 2022
Kako da uštedite na odeći

Otkrivamo vam savete kako da uštedite na odeći, a da pri tome i dalje pratite najnovije trendove.

Finansijska kriza sa kojom smo se suočili ove godine teško je pogodila sve oblasti naših života – uključujući, naravno, modu. Mnogi brendovi napuštaju tržište, a mi smo primorani da tražimo alternative. U takvom trenutku mnoge žene odlučuju da preispitaju svoju garderobu i počnu da štede na odeći.

Ipak, potreba da izgledate dobro – u poslovnom i privatnom životu – je ogromna. Izražavamo se kroz izgled, a jednostavno smanjenje potrošnje ne pomaže nam uvek da zadovoljimo svoju potrebu da dobro izgledamo. A prisilna potreba da se iste stvari nose mesecima ili godinama nije tako primamljiva u perspektivi. Evo kako zaista treba da uštedite na odeći a da ne naškodite svom stilu.

Kako da uštedite na odeći?

Uradite reviziju garderobe

Hajde da popravimo vaš garderober. Izvadite sve stvari iz ormana i pažljivo ih pogledajte. Odevne predmete koje imate pokušajte da ukombinujete u sasvim nove kombinacije.

Šta vam ne treba?

Vreme je da se pozabavite i odevnim kombinacijama koje ne nosite. Sve stvari koje niste obukli u prethodnih nekoliko godina verovatno nećete nikada ni obući. Ili ih poklonite, dajte u humanitarne svrhe ili, ako su dobro očuvane, prodajte ih.

Organizujte svoj ormar

Nažalost, glavni neprijatelj šopingholizma nije samo naša želja da stalno kupujemo nešto novo, već i naš neorganizovan orman. Stoga, pre svega, pravilno spremite ovaj prostor. Rasporedite sve stvari po pozicijama, bojama i namenama. Odvojte odevne kombinacije za posao, odmor i večernje događaje, a posebnu pažnju obratite na one odevne komade u garderoberu koji su pogodni za sve prilike odjednom – ovo su najkorisnije stvari u vašem ormanu koje morate maksimalno da iskoristite.

Novi trend: „Kapsula” odevanje

 Kako da uštedite na odeći- Pratite popuste

Uoči čuvenog „Crnog petka“ i velikih praznika poput Božića, mnogi brendovi organizuju sniženja i rasprodaje. Isto tako, pred kraj sezone, odeća je i duplo povoljnija. Stoga, pratite popuste i akcije.

Ne kupujte jeftine stvari

Na prvi pogled, možete delovati da ste uštedeli ali istina je sasvim suprotna. Jeftinija odeća je i goreg kvaliteta te kraće i traje. Zato ulažite novac u kvalitetne odevne komade koji vam mogu trajati dugi niz godina.

 

Lepota i zdravljeMaria Korneeva/iStock/Getty Images Plus via Getty Images