Kako nositi mantil: Stilizujte svoj look pomoću ovih ideja

by | 17 marta, 2022
Kako nositi mantil

Stiže nam proleće i toplije vreme, a samim tim se nameće i pitanje: kako nositi mantil? Ukoliko je i vama ovo omiljeni odevni predmet tokom prelaznog perioda, otkrivamo vam kako sve možete da ga stilizujete.

Mantil je definitivno jedan od odevnih komada koji spadaju u večne klasike i koje svaka žena mora imati. Upravo se ovaj odevni predmet rado nosi tokom prelaznog perioda, pa je idealan za proleće.

Sve više ga viđamo na ulicama, u street style kombinacijama modnih influenserki, a žene ga obožavaju jer se odlično slaže i uz farmerice, pantalone, majice, košulje, čizme, cipele na potpeticu pa čak i uz patike. Upravo to znači da s njime nećete pogrešiti kada birate bilo kakve večernje, poslovne ili ležerne stajliš kombinacije.

Ovaj statement model ima baš tu moć – odlično stoji u svim tim izdanjima. Mantili su prvobitno nastali u drugoj polovini 19. veka zahvaljujući Tomas Burberiju. Upravo je tada mantil postao važan deo modne svakodnevnice.

Kako nositi mantil?

Ove sezone najpopularnije su zemljane nijanse, ali ipak nisu isključene ni druge boje u kojima se osećate dobro i koje volite da nosite. U nastavku vam donosimo nekoliko street style predloga i inspiracija za vaš lični prolećni aufit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by *Style Zagreb* (@stylezagreb)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Justine | London📍 (@justine__va)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vitaliia (@vitaliia)

Pročitajte i… Modni prolećni trendovi koje morate isprobati

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AL (@almadebysisters)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ModAppBlog (@modappblog)

Priredila: Tatjana Zoka
Izvor: ljepotaizdravlje.hrs

lepotaizdravlje.rsAnnaZhuk/iStock/Getty Images Plus via Getty Images