Kako odabrati prave pantalone za svoju visinu i tip tela: Detaljna uputstva korak po korak

by | decembar 8, 2022
Kako odabrati prave pantalone za svoju visinu

Kako odabrati prave pantalone za svoju visinu, kako bi postigli skladnu i figuru i celokupni look, otkrivamo vam u nastavku.

Idealne pantalone – šta je to? Odgovor na ovo pitanje zavisiće od niza karakteristika. A neke od najvažnijih su dužina, kroj i stil. Zaista, vrlo često nepravilno odabrane pantalone mogu izgledati loše, uprkos relevantnosti modela, tkanine i printa. Sakupili smo najkorisnije savete o tome kako odabrati pravi stil i dužinu pantalona za svoj tip tela i visinu.

Kako odabrati prave pantalone za svoju visinu

Pre svega, važno je razumeti svoju veličinu. Ovo je prilično lako uraditi sa mernom trakom. Neophodno je izmeriti obim struka i kukova, stojeći ravno i bez uvlačenja u stomak. Dodatni parametar je dužina od struka do poda. Samo će on pomoći u budućnosti da se krećete po dužini pantalona.

Zatim, trebalo bi da se dobro pogledate u ogledalu i odredite svoj tip figure. Standardno prihvaćene vrste su peščani sat, kruška, pravougaonik, trougao i jabuka. Procena zapremine će pomoći da se razume koji delovi tela i kako se mogu vizuelno korigovati.

Analiziramo odnos proporcija – visine i vrste figure

Važno je shvatiti da visina nije jedina stvar koja određuje da li će pantalone sedeti na vašoj figuri. Važno je razumeti odnos vaše visine, tipa tela i cipela u kojima planirate da nosite određeni model pantalona.

Po pravilu, pantalone ravnog kroja su pogodne za devojke sa uskim bokovima i vitkim nogama. Ako su kukovi zaobljeni i postoji oštar prelaz od struka do bokova, bolje su prikladni uži ili rašireni modeli.

Za devojke bilo koje visine, važno je zapamtiti kombinaciju dužine pantalona sa cipelama: najsigurnija opcija je ako se dužina pantalona završava 1-1,5 centimetara od poda (naravno, ovo se ne odnosi na skraćene modele ). Odnosno, ako planirate da nosite pantalone sa cipelama sa štiklama, onda bi trebalo da završe do 1-1,5 centimetara pre kraja pete. Ako je na ravnom kursu, onda završite 1-1,5 centimetara iznad đona.

Veruje se da su pantalone bilo koje dužine pogodne za visoke devojke, glavna stvar je stvoriti vizuelno proporcionalnu siluetu.

Kako odabrati prave pantalone za svoju visinu i tip građe

Obrnuti trougao

Za ovu vrstu figure su pogodne banana, chinos i kargo pantalone, koje će dodati volumen uskim bokovima. Palaco sa visokim strukom uravnotežiće bokove i ramena i naglasiti struk.

Kruška i jabuka tip građe

Ova vrsta figure treba da izabere pantalone sa visokim i srednje visokim strukom: one će pomoći da se istegne silueta i vizuelno prilagodi stomak. Printovi popiut pruga, strelica i vertikalnih ukrasnih pruga na klasičnim ravnim pantalonama izdužiće figuru. Ako želite da nosite zvoncare, onda je bolje dati prednost modelu koji počinje da se širi nadole od kolena.

Peščani sat

Ova vrsta figure se smatra referentnom, tako da mu odgovara bilo koji stil pantalona.

Idealne pantalone za niske dame

Prilikom izbora pantalona za žene malog rasta, treba obratiti pažnju na ravnotežu proporcija. Glavni zadatak je da figura bude proporcionalna.

Prvo, vredi napomenuti da skoro svaki stil pantalona može efikasno da nosi sitna devojka. Najvažnije je da budu iz specijalne petite linije, odnosno da su skrojene posebno za visine ispod 165 centimetara. Ugrubo rečeno, najvažnije je da su pantalone vaše veličine i da dobro stoje.

Drugo, praktično ključni zadatak pantalona za dame niskog rasta je vizuelno produženje nogu. Pravi modeli sa širim nogavicama koje pokrivaju cipele nose sa ovim zadatkom. Pojačajte efekat cipela visokom potpeticom, koja jedva viri  ispod pantalona. Možete birati i pantalone sa prugama.

Ako noge nisu proporcionalne dužini u odnosu na dužinu tela, onda je „najsigurnija“ i najsvestranija opcija ravan kroj od kuka. Takođe, prilično raznovrsna opcija za male devojke su pantalone do gležnja. Sa takvim modelima, bolje je nositi špicaste cipele ili platforme koje nisu u kontrastu sa bojom kože – ovo će vizuelno produžiti nogu.

Beznadežno zastarele: 7 znakova da su vaše pantalone izašle iz mode ( i predlozi čime da ih zamenite)

 

Lepota i zdravljeASphotowed/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; Jun/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; ta-nya/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; ASashka/iStock/Getty Images Plus via Getty Images