Modne greške sa šalom: Evo kako ne treba kombinovati ovaj odevni predmet!

by | januar 21, 2023
modne greške sa šalom

Modne greške sa šalom češće su nego što mislite. Šal je važan i na prvi pogled neupadljiv dodatak, koji u stvari lako može da stavi tačku na svaki izgled. Ili da ga pokvari…

Šal je komad garderobe koji ne samo da će vas zagrejati u hladnoj sezoni, već i dodati stil vašem izgledu u toploj sezoni. Glavna stvar – kao i u svemu – jeste pravilno ga nositi i kombinovati sa odećom. Zapamtite da je šal uvek na vidiku, a svi nedostaci u njemu biće veoma primetni drugima. Hajde da pogledamo glavne greške u kombinovanju šala sa odećom. Možda niste ni svesni da neispravno nosite dodatak.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Danielle Spencer (@daniellejuliesp)

Modne greške sa šalom

Preko uskog džempera

Ogroman pleteni šal u kombinaciji sa uskim džemperom ili majicom vizuelno povećava vrat, a da ne pominjemo činjenicu da izgleda jednostavno smešno i čudno. Ako vam se sviđa takav šal, izaberite dodatak od tankog prediva koji se lako može sakriti ispod gornje odeće.

Previše zategnuti šal

Previše zategnuta marama oko vrata ili kratka glomazna marama vezana u čvrst čvor izgleda kao mašna oko vrata. Pored toga, iskrivljuje proporcije na slici. Bilo bi ispravnije izabrati široki šal i prebaciti ga preko kaputa. Bolje je da se odlučite za široku prošivenu maramu, koja se, poput šala, može ležerno prebaciti preko kaputa i tako dodati lakoću i šik.

Modne greške sa šalom- predimenzionirani šal

Ako omotate ogroman šal oko vrata, smatrajte da ste prepolovili svoju visinu. Ovo je apsolutno kontraindikovano za niske devojke. Birajte manje i elegantnije modele.

Takođe, nemojte se umotavati u ogroman šal ako, na primer, nosite kožnu jaknu. Postoji kontrast i drugi će želeti da vas zagreju. Uz laganu odeću, šal treba koristiti kao ukras, nositi ga lako i prirodno.

Pogrešna kombinacija šala i šešira

Šešir i šal treba da budu prijatelji. Teksturirane pletene kape ne izgledaju dobro sa tankim svetlim šalovima. Ali set šešira plus šal iste boje i teksture više nije moderan. Bolje je izabrati jednu teksturu i jednu boju, ali različite nijanse.

Kombinovanje aktivnog šala sa šarenom odećom

Sada šalovi sa logotipima i natpisima postaju sve relevantniji. Odlični su za ulepšavanje vašeg svakodnevnog izgleda! Ali izgledaju sjajno samo na mirnoj pozadini. Zapamtite, što je šal složeniji, to bi vaš kaput, jakna ili džemper trebalo da bude sažetiji.

Modne greške sa šalom- Pogrešna boja

Šal treba da bude jedini svetao akcenat u looku ili da ponovi boju jednog od elemenata outfita (bilo koji, osim šešira). Dodaci usklađeni sa tonom štampe na odeći izgledaju veoma elegantno.

Uz to, šal je dodatak koji je što bliže licu, pa je boja  veoma važna. Ako se jedva šminkate, onda su vam svetli šalovi kontraindikovani, posebno plavi i crveni, jer će samo naglasiti crvenilo i podočnjake ispod očiju. Ali prirodne pastelne nijanse će dati licu svežinu. Izaberite nijansu marame prema vašem tipu boje i nećete pogrešiti.

Jedan šal za sve prilike

Nije u redu da imate jednu maramu u ormanu, pogotovo ako vam je garderoba raznolika. Na primer, potpuno drugačiji šalovi su pogodni za sportski ili elegantan izgled. Za klasični kaput – šal od kašmira sa resama, za donju jaknu – gušći vuneni šal ili čak puf šal koji je toliko relevantan ove zime.

Modne greške sa šalom i pogrešna sezona

Lagani, tanki, bukvalno bestežinski šalovi ne moraju se nositi zimi, pa čak i u kasnu jesen. Premali šalovi izgledaju neprikladno na pozadini obimne zimske vanjske odeće. Zimi je glavna svrha šala da zagreje, tako da je dodatak od gustog materijala, poželjno sa dodatkom vune ili kašmira, najpogodniji. Takav šal će zaista zagrejati i zaštititi od hladnog vetra.

Loš kvalitet

Stil je u detaljima: šal lošeg kvaliteta će učiniti da ceo izgled bude neuredan. Oslobodite se šala ako ima kaleme, mrlje koje se ne mogu ukloniti i nabore koje se ne mogu ispeglati.

Zamršeno vezani šal

Postoji hiljadu i jedan način vezivanja šala, ali svi su prošlost. Prebacite dugačku maramu oko vrata tako da oba kraja slobodno vise, a ako treba da blokirate vetar, jednim krajem obmotajte šal oko vrata i okrenite krajeve tkanine napred. A najspektakularniji način je da ležerno bacite jedan kraj marame unazad, a da dodatak ne bi spao, možete ga popraviti malom iglom.

Izbegavajte ove greške, imajte u svom arsenalu nekoliko šalova različitih tekstura i nijansi, a vaša slika će uvek biti jaka i svetla, a vi ćete biti moderni i moderni u bilo koje doba godine.

lepotaizdravlje.rsdusanpetkovic/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; mahos/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; Ales_Utovko/iStock/Getty Images Plus via Getty Images