Modni minimalizam: 6 tajni ovakvog načina odevanja

by | avgust 1, 2022
Modni minimalizam

Modni minimalizam je sve popularniji način odevanja, a ukoliko ste i sami fan, otkrivamo vam kako da svaki put savršeno ponesete ovaj look.

Nije nimalo čudno što se minimalizam tako duboko uvukao u modni svet. Beskrajna kupovina odevnih komada često dovodi do manjka raznolikosti, a mi završavamo s hrpom stvari, obuće i tašni, a i dalje nemamo šta da obučemo.

Najuniverzalnij erešenje jeste da isprobamo minimalistički stil odevanja. Jednostavni oblici i dezeni, prijatne palete boja i na hiljade načina kako da neku malu stvar učinimo odgromnim trendom. A evo i kako, uz pomoć saveta modnih eksperata.

Modni minimalizam i ideje kako ga izneti

Odlučite šta najviše nosite


Ključ minimalističkog stila ne krije se samo u tome da biramo neutralne stvari. Glavni cilj jeste da složimo kombinaciju koju stvarno volimo i da se svaki komad savršeno uklopi. Razmislite o tome šta najčešće nosite i za koju priliku. Odevne predmete koje ne nosite poklonite. Oslobodite orman nepotrebnih stvari kako bi vaš stil bio izraženiji.

Modni minimalizam- Univerzalne formule

Odredite sami kakve kombinacije najviše volite: farmerice s košuljama, suknje s bluzama, šortseve s majicama… Osnovna formula jeste da vam se stil fokusira na jednostavnim majicama, teksas i kvalitenim materijalima. Stilovi mogu biti različiti, ali birajte jednostavnije krojeve i dezene.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by arina (@arinasemencheva)


Odeća može brzo da nam dosadi pa je važno šta sa čime kombinovati i unositi i novine, s vremena na vreme. Jednostavna bela majica i par pantalona mogu delovati mnogo modernije i efektnije od trendi odeće. A jednostavni odevni komadi su i modni klasik te ne izlaze iz mode.

Proširite svoju paletu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ania ✨ (@aniaa_wska)


Minimalizam se ne oslanja samo na crno- bele kombinacije. Minimalistička paleta boja ne mora biti neutralna. Ukoliko volite diskretne nijanse, imajte na umu da i bež boja može da se kombinuje s drugim nijansama. Dodajte u svoju kombinaciju nijanse poput smaragdne zelene, tamnocrvene, čokoladne tonove pa čak i sivu. Dobićete složene odevne kombinacije koje će imati vau efekat!

Kvalitet ne kvantitet!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MAKINA (@wearmakina)


Možete izabrati da svake sezone kupujete trendi stvari, ali garderoba nam, kako smo već naglasili, brzo dosadi. A mi završimo s pretpanim ormanom a ipak i dalje nemamo šta da obučemo. Kupujte odevne komade periodično i birajte stvari od kvalitetnijih materijala. One traju duže, lakše se uklapaju i uglavnom su modni vanvremenski klasici bez obzira na modnu eru.

Modni minimalizam-Ne zaboravite na asesoare!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jules Bean (@julesbeannl)


Kod minimalističkog načina odevanja nakit je obavezan dodatak. Birajte geometrijske oblike, srebrne lančiće, pa čak i bisere, za savršen look. Možete birati nakit različitih oblika i veličina, jer zaista u ovom slučaju nema ograničenja.

Sve samo ne monotono


Minimalistički stil zaista nije monoton, iako mnogi misle da jeste. Važno je pristupiti ovom načinu odevanja na racionalan način. Garderoba se ne fokusira na trenutnim trendovima , već biramo ono u čemu se osećamo prijatno. Avangardne bluze sa kragnom jesu atraktivne ali nisu praktične. Stoga minimalizam je zaista osveženje u modnom svetu. Samo je važno naučiti kako da kombinujemo jednostavne stvari na interesantan način.

Lepota i zdravljeJuan_Algar/Getty Images Plus via Getty Images; angel_nt/iStock/Getty Images Plus via Getty Images