Kako da odaberete kupaći prema vašem tipu figure?

by | jun 11, 2024
kupaći kostim prema tipu figure

Bazeni se polako otvaraju i sezona kupanja može da počne. Međutim, da bismo u potpunosti uživali potrebno je da znamo da izaberemo kupaći kostim prema tipu figure.

Odabir kupaćeg kostima mora da bude više od toga da samo birate šare i boje koje vam odgovaraju. Postoje različiti modeli kupaćih kostima, a svaki od njih odgovara određenom tipu figure. Zbog toga je važno da znate kom tipu figure vaše telo pripada.

Kako odabrati kupaći kostim prema tipu figure?

Da biste mogli da odaberete kupaći, morate da znate koji je tip vaše figure. Postoji pet najčešćih tipova tela:

Članak se nastavlja posle reklama
  • Tip A – široki bokovi, uska ramena
  • Tip T – Široka ramena, uski bokovi
  • Tip X – bokovi i ramena na istom nivou, tanak struk
  • Tip O – širok struk jednak veličini poprsja, zakrivljen oblik
  • Tip H – Pravougaonik (veličina poprsja, struka i kukova na istom nivou)

Kupaći kostim za figuru tipa A

U ovom slučaju morate stvoriti ravnotežu između kukova i ramena. Kupaći kostim može biti i jednodelni i dvodelni. Ove sezone je akcenat na izrezima i dijagonalnim linijama, pa odabir nečeg neobičnog neće biti težak. Gornji deo kupaćeg bi trebalo da bude svetao, dok je preporučljivo da donji deo kupaćeg bude taman i jednoličan.

Takođe, gornji deo kupaćeg može imat push-up, tanke kaiševe ili kopče oko vrata. Ukoliko su vam kukovi veoma široki, ona je bolje da gornji deo bude bez trakica jer će to vizuelno naglasiti ramena. Izbegavajte mini bikinije, šorceve, donji deo visokog struka i horizontalne kaiševe u struku.

Članak se nastavlja posle reklama

Kupaći kostim prema tipu figure T

Najbolje bi bilo da skrenete pažnju sa gornjeg dela tela i stavite naglasak na donji deo. Zbog toga su ovde prikladni kupaći kostimi na jedno rame. Običan kupaći sa vertikalnim prugama ili ne baš upadljiv gornji deo sa svetlim donjim delom su dobar izbor.

Članak se nastavlja posle reklama

U jednodelnoj verziji kupaćeg kostima, preporučuje se da izaberete gornji deo sa širokim naramenicama, poželjne su vertikalne linije, dubok V izrez i asimetrične naramenice. Što se donjeg dela tiče, birajte dekorativne elemente koji vizuelno usklađuju ramena i kukove. Pogodni su i šorcevi. Izbegavajte mašne na ramenima i široko razmaknuti kaiševi.

Kupaći kostim za figuru tipa X

Ova figura je najbliža takozvanom „zlatnom standardu“. Zato je veoma važno da odaberete kupaći kostim koji će odgovarati vašem boju i uzorku. Što se tiče udobnosti, dobra vest je da ove sezone ima mnogo modela sportskih kupaćih kostima. Boje nisu toliko važne u ovom slučaju, ali je važno da se kombinuju jedna sa drugom. Takođe, crveno, pink ili zeleno je bolje izostaviti. U ovom slučaju važno je da znate šta želite da naglasite, a bikini će uvek izgledati sjajno na vama jer su izmišljeni za vas.

Članak se nastavlja posle reklama

Kupaći kostim prema tipu figure O

Ovakvu figuru obično imaju devojke sa oblinama. Važno je da odaberete dobar kupaći kostim visokog kvaliteta sa visokim sadržajem likre, ali bez šljokica, koji će dobro držati oblik. Najbolje bi bilo da ne birate preterano svetle nijanse. Treba biti oprezan sa velikim printovima.

Članak se nastavlja posle reklama

Preporučuju se jednodelni kupaći, široke bretele, duboki V izrez i važno je da gornji deo ima dobre žice. Možete nositi i dvodelne kupaće, ali u tom slučaju vodite računda da gornji deo dobro podupire grudi, a donji ima klasičan oblik za podupiranje stomaka. Takođe, pogledajte kupaće kostime visokog struka. Izbegavajte bikini, uske naramenice, horizontalne šare i lagane sjajne tkanine.

Kupaći kostim za figuru tipa H

Kupaći kostim prema tipu figure H treba da naglasi struk. Kada je ovaj tip figure u pitanju struk praktično nije izražen, pa je preporučljivo da birate kupaći koji će stvoriti iluziju krivine. U ovom slučaju možete birati kupaće kostime sa raznim dezenima.

Članak se nastavlja posle reklama

Preporučljivo je da nosite modele koji imaju detalje u struku, koji su ukrašeni kaiševima. Pogodne opcije su i one koje stvaraju liniju struka zbog granice između kontrastnih boja koje se protežu duž nje.

Ridofranz/GettyImagesPlus