Trend iscrpljene Engleskinje: Neuredno slojevito oblačenje je u modi

by | januar 27, 2023
Trend iscrpljene engleskinje

TikTok nam opet diktira trendove, a jedan od novih je trend iscrpljene Engleskinje. Ovaj trend je oda neurednom slojevitom oblačenju, što mnogo olakšava da vas ljudi ne gledaju čudno jer ste u zurbi na sebe nabacili prvo što vam je bilo na dohvat ruke.

Kako izgleda trend iscrpljene Engleskinje?

Iako ideja nagomilane odeće na vama može da zvuči kao katastrofalni modni promašaj, TikTok nam poručuje da prihvatimo neuredne vibracije. Dakle, kako izgleda iscrpljena Engleskinja? Ova odevna kombinacija nas vraća na početak milenijuma kada su se u romantičnim komedijama na ovaj način oblačile heroine ovih filmova. To su naravno bile, iznemogle Engleskinje. Trend iscrpljene Engleskinje podrazumeva mešanje različitih slojeva poput pletenih džempera, kardigana, prsluka, bluze sa naborima i taknih šalova. Ova mešavina je obično u prigušenim neutralnim tonovima sa jakim tonovima poput bordo ili senf žute.

Cvetni motivi ruže ili bršljana koji su fino utkani u tkaninu takođe dolaze u obzir. Pošto su to uglavnom bile dame koje su nosile ceo film, one su imale neki romantičan ton u svojoj odevnoj kombinaciji. To je podrazumevalo otvorene mažetne ili otkopčanu dugmad oko vrata. Pored toga u obzir mogu doći i poveći privesci na ogrlici od trake, prostrana torba i par kožnih čizama do kolena. Ovo sve ocrtava karakter neobične žene i umetničke duše. Kada je u pitanju glamurozne iscrpljena Engleskinja onda se to obično ogleda u neurednoj kosi koju krasi obična šnala. Šminka je uglavnom lagana, u vidu ajlajnera, rumenila i neutralnih usana. Dakle, ne treba preterivati.

Šta predstavlja ovaj trend?

Ideja je da je iznemogla Engleskinja zaposlena žena koja se oblači za poslovne prilike, ali pušta svoj humor i uznemirujući temperament da zablistaju. Dakle, ona se oblači prikladno za posao, ali nešto uvek odstupa, poput neuredne punđe ili lošeg kaputa. Dakle ovo je ustvari trend koji podržava imidž „čudne devojke“ i možda „ružne“, ali šik kombinacije. Svakako da je ovde akcenat na udobnosti. Međutim, slojevitost je takođe veoma važna, te je važno da se ispod suknje vide debele hulahopke ili da viri kragna košulje ispod džempera.

Iako se ovaj trend oslanja na romantične komedije, inspiracija dolazi iz realnog života. Svi smo ponekad u žurbi i nespremni za spoljašnji svet, pa nam ovo taman pruža olakšanje od svakodnevnih modnih pritisaka u vidu savršenosti. Pa ko zna, možda na putu do radnje vaš život postane idealna romantična priča.

Solovyova/iStock/Getty Images Plus via Getty Images