Najbolji cvetni parfemi: 5 ženstvenih i upečatljivih mirisa!

by | februar 4, 2023
Najbolji cvetni parfemi

Najbolji cvetni parfemi su terapeutska, aromatična čuda sveta mirisa. Kao što je svaki cvet jedinstven, tako je i svaki miris.

Najbolji cvetni parfemi

Neki su smeli i opojni, dok su drugi puderasti, ili blago slatki. Većina cvetnih mirisa izazivaju meku, ženstvenu energiju. Ali bez obzira na vaše želje, najbolji cvetni parfemi imaju moć da vam podignu raspoloženje i ummire stres – savršen izgovor da svojoj kolekciji dodate novi cvetni parfem.

Chloé Eau de Parfum

Kako miriše: Prijatan tokom dana, dovoljno smeo za noć – Chloé originalna parfemska voda je definicija prepoznatljivog mirisa. Miriše kao da ste se probudili u francuskom selu, otišli ​​vozom za Pariz, a onda ste se celo poslepodne šetali kroz baštu cveća. Ključna reč ovde je „sofisticiranost“.

Idealan za: dan i noć

Mirisne note: Glavne cvetne note su amarilis i latice ruže, a donja nota uključuje sivi amber, sastojak luksuznih parfema koji je teško pronaći jer je tako skup. Neki parfemi vas vode u obilazak više mirisa, ali se ovaj brzo spaja i deluje kao celina – jedan jedinstven izraz. Zemljan i sladak, sa bazom belog kedra, elementa koji sve to drži zajedno.

Najbolji cvetni parfemi: Marc Jacobs Daisy Eau de Toilette

Kako miriše: Njen miris je „lep i bezbrižan“. S obzirom da je toaletna voda, miris je mnogo lakši i neće trajati dugo kao parfemska voda. To bi moglo biti sjajno ako volite da lagane parfeme. Ova toaletna voda vas vraća u mladost kada ste na ivičnjaku jeli sladoled sa drugarima iz ulice.

Idealan za: dan

Mirisne note: Gornja nota je jagoda sa jakim osećajem svežine, a ljubičica je prisutna i u gornjim i u srednjim notama. Ljubičica je jedan od puderastih cvetova, tako da ćete primetiti izraziti puderasti miris u ovom, iako nije tako gust, već prozračan.

Floral Street Neon Rose Eau de Parfum

Kako miriše: Iako je reč „ruža“ u naslovu, mislimo da je izraženiji miris breskve, nego ruže. To je pravi tobogan – u početku je svež i svetao, a onda dolazi nagoveštaj cveća koji sleće u korpu mekih, zrelih breskvi. Miris je mladalački i zabavan, kao da se šetate sunčanim utorkom kroz park.

Idealan za: dan

Mirisne note: Dok je većina cvetnih parfema sa puderastim akcentom, ovaj parfem blista zbog sveže gornje note – koja uključuje bergamot (vrsta limuna) i sečuanski biber, dajući ovom cvetnom parfemu taj „neonski“ efekat.

Najbolji cvetni parfemi: Tom Ford Rose Prick Eau de Parfum

Kako miriše: Dobar parfem za svakog ko zna da ženstvenost ima komplikovane dimenzije: ruže ipak imaju trnje. Sa pačulijem u bazi i notama ambera (ćilibara), ovaj miris dobija pravu dubinu.

Idealan za: veče

Mirisne note: Gornje note sečuanskog bibera i kurkume dolaze i prolaze brzo, ali su jedinstvene. Srednje note su majska ruža, bugarska ruža i turska ruža, stvarajući osećaj ogromnog buketa ruža, a bazna nota pačulija i tonke daje mu skroz drugu, gotovo mračnu, dimenziju.

Replica Springtime in a Park Eau de Toilette

Kako miriše: Kao što bi ime sugerisalo, miris podseća na novi početak. Taj lakši, prozračni miris ove toaletne vode izgleda kao trenutak kada odlučite da je napolju zaista dovoljno toplo da skinete svoju zimsku jaknu. Ovaj parfem zrači pozitivnošću.

Idealan za: dan

Mirisne note: Ovo je meki cvetni parfem potpomognut mošusom, a srednja nota je đurđevak. Dolazi snažno i mirisno, a zatim se raspršuje i stvara osećaj bliskosti.

 

Iako je proleće iza ugla, cvetni parfemi nisu rezervisani samo za ovo godišnje doba, već su idealni kada želite da svom danu dodate dodir svežine i ženstvenosti.

Miljana Momirovićstandret/GettyImagesPlus