Prave trendseterke nikada ne prave ove 3 najčešće modne greške!

by | jun 22, 2024
najčešće modne greške

 Poštujete sva stilska pravila, a opet ne uspevate da postignete željeni izgled. Proverite da li su vam se možda potkrale najčešće modne greške

Nekim ženama to jednostavno ide od ruke! Ne moraju da potroše bogatstvo, niti da traže pomoć stilista – gde god se pojave one zaustavljaju dah i plene pažnju. Izgleda, da mi ostale, nismo rođene pod tako srećnom zvezdom. Jer, koliko god da poštujemo sva stilska pravila, izostaje TAJ utisak. Krivac su, kažu stilisti, najčešće modne greške. Ove tri nijedna trendseterka ne bi napravila.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Najčešće modne greške i kako da ih otklonite

 

Modna greška br 1: Pseudoklasični stil odeće

Garderoba vam je sva u neutralnim tonovima: siva, crna, braon, krem, eventualno teget i zelena. Sva obuća vam je braon i crna i u ormariću za cipele preovladavaju salonke i baletanke. Kada kupujete garderobu, nekako uvek završite sa pensil suknjama i poslovnim pantalonama, eventualno novom belom košuljom. Sve ovo činite kako biste lakše uklapale garderobu i bile sigurne da ste uvek odevene sa stilom, a, u stvari, pravite jednu od prvih grešaka!

Da biste zaista bile dame sa stilom, ne smete ograničavati ni boje, ni modele koje nosite. Slepo držanje za modne klasike samo potvrđuje da nemate hrabrosti ili mašte da isprobate nešto novo.  Mešanje stilova, boja je apsolutno prikladno za svaki stil, čak i poslovni. Dame koje zaista poznaju modu ističu se čak i kada nose uniformu, po raznim detaljima: nakitu, satu, ešarpi.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako da ispravite modnu grešku? Za početak, priuštite sebi dva tri komada garderobe u jarkim ili neobičnim bojama. Oni će razbiti monotoniju vašeg garderobera i ubediti vas da eksperimentisanje nije loše.

Modna greška br 2: Lažni brendovi

Ogromni natpisi sa imenom brenda – ovo je krajnje pogrešno! Svaki brend je sopstvena filozofija, a ne samo natpis. To što nosite majicu sa upadljivim logom GUCCI govori da jednostavno ne poznajete drugi način da istaknete koliko novca trošite na garderobu. Ako na toj majici piše GUCHI ili se na drugi način vidi da se samo jeftina kopija nekog skupog brenda učinili ste još gori modni zločin.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako da ispravite modnu grešku? U vašoj okolini, sigurni smo, postoji veliki broj malih dizajnera koji odlično rade, koji su čak i hvaljeni u svetu mode, a njihove su cene još uvek pristupačne. Možete posetiti sajmove dizajnera, festivale, videti lepe, dobro urađene stvari koje bi vam mogle pristajati mnogo više od „onog Birkina“.

Modna greška br 3: Štikle uvek i svuda

Ovo je ok samo u serijama, a čak smo i Keri Bredšo videli u ravnoj obući po koji put. Nije jasno zašto mi žene to sebi radimo. Da, štikle su veoma lepe, ali uglavnom neudobne. One su ok na koktelu, zabavi, posebnim prilikama. Ali, kada nas čekaju kilometri šetnje ili jedan buran dan u gradu, one jednostavno nisu dobra opcija.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako da ispravite modnu grešku? Ne morate odmah da uskočite ni u patike, ali znajte da postoji mnogo odličnih alternativa. Ravne cipele će sigurno biti deo vaše garderobe. Ovo je pitanje zdravlja, i to ne samo fizičkog, već i psihičkog. Zamislite samo, kako ćete se osećati posle celog dana u štiklama?

grinwalds, gstock studio, awrangler,