Nakit za nokte: Novi trend koji osvaja ove jeseni

by | septembar 13, 2023
Nakit za nokte u vidu cirkona na ruci devojke

Ukoliko ste ljubitelji manikira, urednih noktiju ili uopšte volite da ističete ruke, onda će vas ovaj trendi nakit za nokte zanimati. Pročtajte u tekstu koji komadi nakita su u trendu.

Nakit za nokte: Trend koji morate isprobati

Dijamanti su naši najbolji prijatelji, zar ne? Pa zašto ih onda ne bismo iskoristili i za ukrašavanje noktiju. Naravno, ne morate da koristite prave dijamante, ali zašto ne biste isprobali nešto drugačije i odlučili se za nakit na noktima?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana-Maria More (@anamaria.more)


Ono što treba da znate jeste da ne postoji jedinstvena definicija od čega treba da bude ovaj nakit. Uglavnom se to odnosi na priveske, viseće komade zlata ili dragog kamenja koji se pričvršćuju probijanjem rupe u veštačkom produžetku nokta. On takođe može da sadrži kristale, male autentične dijamante, metalne priveske ili velike konfete i šljokice.

Članak se nastavlja posle reklama

Nastanak trenda

Ovaj trend je nastao kasnih 80-ih i ranih 90-ih gde su komadi nakita za nokte bili veoma popularni. Povratak trendova 90-ih je posebno doprineo da nakit za nokte doživi veliki povrat. Osim toga, veliki broj poznatih ličnosti i muzičkih umetnica je odlučilo da „okiti“ svoje nokte.

Ovaj modni trend nije rizičan, a najbolja stvar je što možete da ga ispratite bez mnogo troškova i obaveza. Nakit za nokte je samo još jedan način da ih učinite upadljivim i primetnim.

Članak se nastavlja posle reklama

Nakit za nokte: Kako izgleda procedura?

Naravno, ovo je trend za koji se morate obratiti profesionalci. Procedura nije toliko komplikovana. Nakon što se uradi nadogradnja noktiju i obradi sa gel lakom, na nokte se nanose i lepe kristali ili šljokice. Međutim, postoje i nalepnice koje možete da iskoristite.

Članak se nastavlja posle reklama


Kada je u pitanju nakit koji visi, nakon što se nokti obrade gel lakom, mala rupa se probuši u nadogradnji električnom turpijom ili malom bušilicom koja je napravljena specifično za ovu nameni. Nakon što se rupa napravi, kopča nakita se provuče kroz rupu i kleštima se dodatno pričvrsti kako se nakit ne bi otkačio.

Članak se nastavlja posle reklama

Dakle, ovaj trend je idealan za one koji vole savršeno uređene nokte i nakit. Oni će svakako učiniti da budete primećeni, a sjajna stvar je što možete da budete kreativni u dizajniranju svojih noktiju.

kobrin_photo/GettyImagesPlus