Vintage nakit: 5 komada koji su uvek u trendu!

by | novembar 18, 2022
Vintage nakit

Nudimo vam opciju da kombinujete posao sa zadovoljstvom: posetite svoje bake i istovremeno pronađite vintage nakit koji i dan danas bez bojazni možete da nosite!

Moda je ciklična, tako da je danas u našoj garderobi sve što su naše majke i bake nosile u mladosti: kargo, moto jakne, farmerice niskog struka, ultramini suknje i korzeti. Nakit i asesoari prošlih epoha takođe nisu ostali neprimećeni. Na primer, najpoželjnija torba danas je Fendi baguette, koju je toliko volela glavna junakinja serije „Seks i grad“, Carrie Bradshaw.

Ali istinski moderni predmeti danas su oni koji imaju istoriju. Zato predlažemo da ovog vikenda odete u posetu bakama i majkama i pogledate ukrase u njihovim kutijama za nakit. Šta je bilo aktuelno tada a u modi je i sada – pogledajte u nastavku.

Članak se nastavlja posle reklama

Vintage nakit koji je i danas u trendu

Prstenje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Soohi (@notimportantjewels)

Masivni prstenovi sa kamenjem, te prsten- pečat su bili omiljeni ukrasi naših baka i majki. Što ih je više, to bolje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jen (@pretty.old.things)

Članak se nastavlja posle reklama

Izaberite srebro ili zlato po svom ukusu, obratite pažnju na natpise prstenova i veličinu kamenja. Takvi ukrasi na prstima izgledaju stilski i starinski, i stoga nas vraćaju u prošle modne ere. A kako nositi ovakvo prstenje – pogledajte samo društvene mreže Belle Hadid i Lili-Rose Depp.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lily-Rose Depp (@lilyrose_depp)

Članak se nastavlja posle reklama

Vintage nakit od ćilibara

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JOYA MAYA (@joyamaya_)

Nedelja mode u Kopenhagenu letos naterala nas je da bolje pogledamo nakit od ćilibara. Brend Garment je predstavio privezak sa masivnim kamenom boje meda, isti koji predlažemo da potražite u porodičnoj kolekciji.

Članak se nastavlja posle reklama

Ako se u kutiji za nakit vaše bake nalaze samo ogrlice od sitnog kamenčića ćilibara, uzmite ih i hrabro kombinujte sa drugim lančićima oko vrata.

Članak se nastavlja posle reklama

Široke narukvice


Prolećne kolekcije Saint Laurent, Loeve, Dries Van Noten, Chanel Scream poručuju- široke narukvice su ponovo u modi.

Članak se nastavlja posle reklama

Dugi niz godina smo ih odbijali i smatrali lošim ukusom, ali ne sada. Zlato, srebro, kamenje ili koža – izaberite bilo koji od onih koji se čuvaju u nekoj kutiji za nakit kod kuće. Nemojte se plašiti da uparite krupne, drevne narukvice inspirisane sa modernim, minimalističkim nakitom na zglobu.

Velike perle

Članak se nastavlja posle reklama

Ovo niste očekivali, ali perle od velikih kuglica, koje naše bake toliko vole, ponovo dobijaju na popularnosti. Novo iskovani mikrotrend isprobali su Gigi Hadid, Clara Berri, Kid Cudi i Harry Styles.

Koje perle da nosite, izaberite same, a što je najvažnije, nosite ih dostojanstveno, kao da imate jedinstveni starinski nakit oko vrata.

Članak se nastavlja posle reklama

Biserni vintage nakit

Nedavno se često sećamo princeze Diane – inspirisani smo njenim stilom i smatramo su biseri bili njen omiljen dodatak. Kolekciji bisernog nakita Spencer je najteže odoleti, možda su se zato dizajneri odlučili da ih vrate u modu? Minđuše, ogrlice i perle pojavile su se u kolekcijama za proleće 2023. Nensi Dojaka, Simone Rocha, Alaya. Predlažemo da isprobate ovaj trend za sebe i za vas – bisernu ogrlicu, sigurno, vaša baka takođe nežno čuva u kutiji za nakit.

Lepota i zdravljeAndry5/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; criene/iStock/Getty Images Plus via Getty Images