Ove komade redakcija magazina Lepota i zdravlje nikada ne bi nosila

Svi volimo moderne komade, i čim se pojave u radnjama prosto ne možemo da se odlučimo koje da kupimo za narednu sezonu, ali se među svom tom lepotom uvek nađe i neki koji nikada ne bismo nosili. Evo šta na tu temu kažu naše urednice i novinarke…

Tamara Bogunović – novinarka

To su definitivno ravne, napred zatvorene, a na peti otvorene – takozvane „slides“ papuče. Jednostavno, podsećaju me na kućne papuče, patofne, nimalo lepe i praktične. Utiču na zenstvenost i ne mogu da istaknu one lepše delove ženskog stopala. Teške su za kombinovanje i deluju pomalo aljkavo, bez obzira kakvog su dezena ili od kod materijala. Potpuno nefunkcionalno.

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: Zara

Jasmina Uboparip – zamenica glavne i odgovorne urednice

Članak se nastavlja posle reklama

Ne volim da apriori isključim bilo koji modni trend ili bilo koji odevni predmet jer mi se prečesto dešavalo da za nešto pomislim: „bože, ovo je grozno“, a da već sutradan vidim sličan komad na nekome ko ga je uklopio u savršen stajling i izgleda fenomenalno. Pošto, generalno, uživam u tome da budem nedosledna kada je moda u pitanju, pa da se jednog dana obučem potpuno ozbiljno a već sledećeg „quirky“, jedini parametar prilikom kupovine odeće jeste da mora da mi dobro stoji, tj da odgovara mojoj figuri. Model „cropped“ ili 3/4 farmerica nikako mi ne odgovara, a ako se još dole šire u zvono – na meni to izgleda kao potpuna modna katastrofa.

Foto: Mango

Članak se nastavlja posle reklama

Nevena Milosavljević – novinarka

Definitivno nikada ne bih obula providne, plastične čizme koje dosežu iznad kolena, poput onih iz Yeezy kolekcije Kanje Vesta. Iako imam par favorita iz te kolekcije, ove čizme su, za mene apsolutni fijasko. Niti izgledaju lepo niti su praktične.

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitajte i…Venčanica ili haljina? Pitanje je sad!

Članak se nastavlja posle reklama

Kliknite na sledeću stranu…

Članak se nastavlja posle reklama

Dragica Brkljač – urednica lepote

Iako obuća s visokom platformom već dugo vremena ne silazi sa piste, ne bih je poželela u svom cipelarniku. Budući da sam mršavica, taj model na mojoj nozi ne izgleda ni lepo ni ženstveno. Osim toga, „oduzma mi kilograme“ i čini da se osećam nesigurno.

Foto: N sport

Članak se nastavlja posle reklama

Maja Šarić – pomoćnica urednice

Cipele sa ravnom platformom za mene su apsolutno „fashion no-no“. Obožavam visoke potpetice i elegantnu ravnu obuću, a cipele sa ravnom platformom nemaju u sebi ni trunku ženstvenosti. Čini mi se da svaku ženu, ma kakve građe i ma koje visine bila, učine zdepastom kada ih obuje. Takođe, ne mogu da zamislim sa čime bi se ta obuća lepo kombinovala. Eventualno mogu da idu uz pantalone i džins, ali kako nosim samo suknje i haljine, uz moj stajling se cipele sa ravnom platformom nikako ne uklapaju.

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: Pull and Bear

Tijana Jovanović – urednica mode

Piše: Tijana Jovanović, modna urednica

Ja nikada ništa ne isključujem, i smatram da svaki komad, kada se dobro iskombinuje nekome odlično pristaje. Odevne komade i aksesoare isključujem samo ako se ne uklapaju u moj stil ili ako ne pristaju mojoj građi. Jedan od veoma trendi komada koje čak ne bih ni probala jeste veoma kratak top. Smatram da ovoliko „ogoljen“ trend može dobro da izgleda samo na retkim osobama, u retko dobrim odevnim kombinacijama. U suprotnom je dozvoljen samo na plaži i vrelim letnjim danima na moru.

Foto: Bershka