Ovo ne smete propustiti! 11.11 – najveći globalni online shopping događaj i u Srbiji

by | 10 novembra, 2021
11.11

Kupujte po najpovoljnijim mogućim cenama! Sutra je 11.11 , dan kada neke od najvećih platformi za e-trgovinu ulažu veliki napor da privuku što više kupaca. U nastavku pročitajte detalje o najvećem svetskom online shopping događaju!

Kada se pomene termin shopping događaj, prvo što većini ljudi padne na pamet su termini kao što su Black Friday ili Cyber Monday.

Da, i ovoga puta je u pitanju mesec novembar, ali drugi datum. Ovog puta je to 11. novembar, koji je ujedno i dan kada se održava najveći online shopping događaj u svetu.

Priča iza datuma 11.11

Najveći online praznik kupovine u stvari nije počeo kao shopping događaj. Naprotiv, sve je počelo kao dan proslave samaca, zahvaljujući grupi muških studenata na kineskom univerzitetu Nanjing 1993. godine. Oni su želeli da tog datuma proslave svoju sentimentalnu slobodu. Hteli su da pokažu da biti sam i nije tako loše te da to treba adekvatno proslaviti.

Odabrali su 11. novembar kao dan koji će simbolično predstaviti situaciju u kojoj se nalaze, odnosno 11.11. predstavlja njih četvoricu singl studenta, koji nemaju sreće u ljubavi. I tako je ovaj datum uspostavljen kao “Dan samaca”.

Zbog čega je 11.11 održava poseban online shopping event

Od 2009. godine, kada ga je svetski poznati online portal Alibaba preuzeo i dao mu novo značenje, taj datum je postao poznat kao Global Shopping Festival, odnosno najveći događaj u istoriji maloprodaje u svetu. Ovaj kulturološki fenomen je nakon ukrštanja sa društvenim mrežama i online prodajom dobio komercijalni izraz suprotan Danu Zaljubljenih – Kupi sama sebi poklon.

11.11 online popusti u Srbiji

U Srbiji je ovaj jednodnevni online praznik prvi komercijalno predstavio i promovisao premium multibrend lanac The Spot.

I ove godine, Đak Sport i The Spot spremili su za vas masovne eksta popuste za online kupovinu i to ne u trajanju od samo 1 dan, nego čak 5 dana! Jer ovaj online praznik je dobar podsetnik da se nekad treba okrenuti i posvetiti sebi!

Zato, obradujete sebe komadima odlične sportske odeće, obuće, sprava i dodataka, po specijalnim popustima! Ne morate da izlazite iz svog doma, kancelarije, fotelje, već obavezno posetite pomenute sajtove i uživajte u jedinstvenoj shopping avanturi.

Uživajte u kupovini i pokrenite svoju energiju!

Pročitajte i… L&Z fitnes studio predstavlja: Osnovne vežbe snage – obavezno proverite da li ih pravilno izvodite!

lepotaizdravlje.rsPR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.