Pitale ste nas…Kako da nosim metalik obuću?

Piše: Tijana Jovanović, modna urednica

Piše: Tijana Jovanović, modna urednica

Metalik efekat veoma je popularan ove sezone, a najlakši način da ga uvedete u svoje odevne kombinacije pruža vam upravo obuća. Od sandala sa kaiševima, salonki, čizmica do ravnih cipela sa platformom i bez nje metalik obuća može odgovarati svačijem stilu.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Boja:
Tradicionalni tonovi (srebro, zlato i bronza) mogu bez problema zameniti vaše klasične, svakodnevne cipele, dok su jarke metalizirane nijanse najbolji par uz svedeniju paletu komplementarnih boja.

Tekstura:
Ispucao ili iznošen metalik efekat dobra je alternativa ukoliko ne volite previše upadljiv izgled. Ako želite zaista snažan efekat odlučite se za modele uglačane, hromirane teksture.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Pročitajte i… Prljavo roze je veliki trend, a od sledeće sezone njeno mesto zauzeće ova boja

Kliknite na sledeću stranicu…

Kombinovanje:
Ovaj trend je sam po sebi veoma upadljiv, pa bih preporučila da se za početak držite samo obuće, a potom uvodite još neki detalj u metalik nijansi ukoliko imate potrebu. Uopšteno pravilo jeste – što je metalik efekat vaše obuće jači to sama garderoba mora biti smirenija. Upadljiv print daleko bolje izgleda uz sandale sa tankim kaiševima, dok srebrne ili zlatne cipele sa teškom potpeticom zahtevaju minimalistički pristup.

Kada ih nositi:
Iako sama ideja ovih sjajnih tonova momentalno asocira na luksuz lako ih možete prilagoditi i dnevnoj varijanti. Metalik cipele sa ravnim đonom i špicastim vrhom, cipele na pertlanje ili mokasine odlična su opcija za svaki dan. I visoke potpetice mogu izgledati veoma opušteno ako ih uparite sa dobrim džinsom.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Alternativa:
Ako ipak smatrate da su metalik cipele previše upečatljive za vas, a trend vas zaista privlači uvek se možete odlučiti za obuću sa sjajnim detaljima.

Pravila nisu teška, a trend se zaista ističe. Preostaje vam samo da odaberete stil koji vam se najviše dopada i nosite ga sa zadovoljstvom.

Tagovi: