Nekoliko modnih trikova: Kako da garderoba „poručuje“ ono što želite

by | decembar 11, 2020
stil

I dok neki, slobodno možemo reći, imaju urođeni stil, osećaj za lepo i estetiku, postoje i oni koji ovome moraju da posvete vreme. Suprotno mišljenju, nije dovoljno samo ispratiti trendove, jer, tako se ne gradi sopstveni stil. Neki trendovi koliko god bili aktuelni možda ne odgovaraju vašem obliku tela ili karakteru, pa zbog čega biste ih onda nosili? (Pročitaj: Kućni glamur – zabavite se i isprobajte ovaj neodoljivi stajling)

Uvek možete među mnoštvom stvari da pronađete nešto što je IN, a što će te prilagoditi onome što garderobom želite da „poručite“. Da li su u pitanju, boje i dezeni, ili ćete želite da imate svoj zaštitni znak prema kome ćete biti prepoznatljivi bitno je da ne prihvatate sve što tržište nudi.

Postoji nekoliko modnih saveta, koji će vam olakšati da oformite i dosledno izgradite svoj stil, koji će vas, pored toga što će vam prijati, učiniti prepoznatljivom.

Članak se nastavlja posle reklama

Birajte garderobu koja prati oblik vašeg tela

Bez obzira na to šta je trenutno vodeći trend, ne bi trebalo da odaberete odeću koja vam ne stoji. Vodite se pravilom da ćete lepo izgledati samo u onoj garderobi koja vam je udobna i koja odgovara vašim dimenzijama i pristaje vašoj figuri. Sve dok sebi izgledate lepo i dok se osećate udobno, bićete pune samopouzdanja u onome što nosite, a samopouzdanje je najbolji modni dodatak, koji možete posedovati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ELLE Magazine (@elleusa)

Vodite računa o kvalitetu svojih odevnih komada

Postoji nekoliko klasik komada koji bi trebalo da budu vaša investicija, kao što je dobra torba, cipele ili sako. Mnogo je bolje da imate jedan kvalitetan komad koji će svaki outfit učiniti luksuznim, nego nekoliko razaličitih, kojima će ubrzo trebati zamena. Kada sebi obezbedite kvalitetnu modnu bazu, jednostavno ćete se uklopiti u svaki trend uz samo par aktuelnih dodataka. (Pročitaj: Megan Markl – nekoliko lekcija o stilu)

Članak se nastavlja posle reklama

Uzmite u obzir svoj način života

Kada kupujete, kupujte realno. Dakle, birajte one stvari koje znate da ćete nositi i koje su potpuno u skladu sa vašim poslom i načinom života. Trudite se da vaš garderober bude praktičan i pregledan, kako biste uvek mogle da osmislite look za dan koji je pred vama.

Članak se nastavlja posle reklama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate Hudson (@katehudson)

lepotaizdravlje.rsGetty via Guliver