5 boja odeće koje mogu odbiti muškarce

Žene su uglavnom više upućene u modne trendove,dok su muškarci uglavnom više okrenuti klasici. Možda baš zbog te razlike postoji ovih 5 boja odeće koje mogu odbiti muškarce.

by | april 16, 2023
5 boja odeće koje mogu odbiti muškarce

Svima je već poznato da se ukusi muškaraca i žena po mnogo čemu razlikuju. Žene su uglavnom više upućene u modne trendove, vole da se poigravaju sa komadima odeće, materijalima i bojama dok su muškarci uglavnom više okrenuti klasici. Možda baš zbog te razlike postoji ovih 5 boja odeće koje mogu odbiti muškarce.

Međutim, zbog toga ne treba da se ograničavate u oblačenju. Svako se oseća mnogo bolje kada obuče ono što se njemu lično sviđa, a svakako, u odnosima muškarca i žene, odeća i izgled ne bi trebalo da budu od presudnog značaja za opstanak. Možda ovih 5 boja odbija muškarce, ali to ne znači da ih ne treba nositi ukoliko vam se dopadaju.

5 boja odeće koje mogu odbiti muškarce

Svaka boja ima svoje značenje i utiče na osobu koja je nosi. Na primer, crne komade odeće najčešće nose pouzdani, obraovani, poslovni ljudi, dok njena kombinacija sa belom odeći daje potpuni osećaj slobode. Psiholozi tvrde da boje ne mogu uvek uticari na raspoloženje neke osobe, ali je dokazano da jarke boje podižu raspoloženje. Crvena boja može biti pomalo iritirajuća, a može biti i simbol opasnosti i zabrane. Roze otkriva ranjivost. Za svaku boju postoji neka teorija. Prema nekim sličnim psihološkim teorijama, ovo je 5 boja odeće koje mogu odbiti muškarce.

 

Žuta

Retko koji muškarac će cam reći da voli žutu boju. Žute nijanse na romantičnim sastancima mogu uništiti prvi utisak o vama. Ovu boju muškarci povezuju sa izdajom, ljubomorom i sebičnosti i zbog toga im je možda odbojna na ženama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara)

Braon

Mada žene jako vole smeđe i neutralne tonove, muškarci ih nesvesno smatraju odbojnim i dosadnim. Braon boja povezuje se sa preteranom pedantnošću, dosadom i predvidljivošću zbog čega uproavo ove osobine mogu biti pripisane vama ukoliko je nosite. Čokoladne nijanse su u ženskom svetu veliki trend bez obzira na to što ih muškarci ne vole.

Narandžasta

U pitanju je jarka boja koju treba izbegavati na prvom dejtu. Postoji mogućnost da se muškarci plaše vašeg samopouzdanja koje se ispoljava nošenjem ove vesele boje. Iako je žene shvataju pozitivnom i optimističnom, muškarci je mogu doživeti kao jeftinu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MIMA (@mimazecevic)

Ljubičasta

U pitanju je svetla nijansa ljubičaste koja privlači previše pažnje. Mnogi muškarci vide žene u ovoj boji odeće kao osobe koje se previše trude da ih impresioniraju i baš zbog toga ih ova boja odbija. Takođe, ova boja se ne preporučuje za poslovne sastanke. Bez obzira na to što ćete biti vrlo upečatljiv utisak, ova boja će zahtevati besprekornost i veliku snagu od vas te se i najmanja greška može činiti kao kobna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic)

5 boja odeće koje mogu odbiti muškarce: Siva

Ukoliko je uklopljena sa drugim bojama, siva može biti odličan izbor. Međutim, ukoliko na svom autfitu budete imali samo sive nijanse to vas može učiniti bezličnom i nesigurnom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kardashian (@kimkardashian)

Koje boje muškarci vole?

Svetle nijanse

Sve svetle nijanse su veliki izazov. Odeća u svetlim bojama doprinosi vašem samopouzdanju, a osim toga čini da se i vi i vaš sagovornik osećate rapspoloženije. Svetle nijanse prijaju oku i daju osećaj mira i spokoja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anne Hathaway (@annehathaway)

Plava

Osnovne boje generalno ne ometaju razgovor i šalju pozitivan znak sagovorniku. Plava boja dobro se slaže sa različitim bojama kose i očiju i odlična je osnova za dobar stil. Dobro se kombinuje sa mnogim drugim bojama i zbog toga je uz plavu odeću uvek lako izabrati cipele i druge dodatke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara)

Zelena

Nijanse zelene boje su veoma povoljne za psihu. U pitanju je boja života, zdravlja, psiihičke i fizičke stabilnosti, ali i simbol sigurnosti. Zbog toga je na prvom sastanku dobro nositi zelenu odeću.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

U redu je znati koje boje odbijaju muškarce kako bismo možda obratile pažnju u nekim posebnim situacijama na to šta biramo, ali odeća ne treba da bude razlog zbog kog će neko odustati od nas. Svaka žena izgleda najbolje onda kada je obučena u stvari koje se njoj najviše dopadaju.

Jovana Jevtić DeanDrobot/Getty Images Plus