Antitrend cipele za leto: U ovim modelima izgledate punije i niže

by | jun 12, 2023
Antitrend cipele za leto

Neki modeli, bez obzira koliko su privlačne, prosto doprinose da vaša figura izgleda manje privlačno. Ovo su antitrend cipele za leto.

Nesumnjivo je da pravi par cipela može da doprinese celokupnom stajlingu i učini ga još ženstvenijim. S druge strane, tu su i modeli koji vizuelno kvare izgled vaše figure jer vam dodaju nekoliko centimetara u obimu kukova. Osim toga, u njima ćete izgledati niže.

Pogledajte koje cipele treba da izbegavate.

Antitrend cipele za leto: U ovim modelima izgledate punije i niže

Ravne baletanke

Baletanke su uvek diskutabilne kada je u pitanju stilizovanje. S jedne strane, izgledaju ženstveno na damama sa vitkim nogama i natprosečnom visinom. U svim ostalim slučajevima, naglasiće noge i učiniti da kukovi izgledaju šire, a obli vrh će ukrasti nekoliko centimetara.

Ako želite da izbegnete ovo, odlučite se za baletanke u špic ili kvadrat sa malom štiklom jer su posebno popularne ove sezone.

Duboke patike

Patike su uvek u modi ali duboke patike nisu za sve dame. Ako ste sitne građe, a visina vam je do 160cm, takav par obuće će vas učiniti još nižom. Osim toga, vaše noge će izgledati deblje, čak i ako zapravo to nisu.

Radije se odlučite za plitke patike sa debljim đonom jer će vizuelno izdužiti vašu figuru i učiniti vas vitkom.

Mary Jane cipele

Mary Jane cipele su veliki trend ove sezone, ali kaiševi na članku mogu smanjiti vašu siluetu. Ako imate vitke noge, onda će kaiš koji ide preko članka samo naglasiti gracioznost vaše figure. U suprotnom, ovaj efekat neće biti postignut.

Koja je alternativa? Potražite modele u bež boji, koje će vizuelno postati produžetak vaših nogu i neće ih razdvajati kao klasične crne. Drugo, predlažemo da obratite pažnju na druge modele: klasične salonke sa niskom štiklom.

Sandale sa širokim kaiševima

Čak ni modni stilisti ne biraju uvek sandale kako treba. Široki kaiševi su u trendu, ali često izgledaju staromodno i narušavaju vaše proporcije. Takve cipele vam mogu dodati ne samo nekoliko godina više, već i dodatne centimetre – ali u obimu.

U ovom slučaju preporučujemo da obratite pažnju na sandale sa tankim kaiševima koje se efikasno stilizuju sa suknjama i pantalonama.

Antitrend cipele za leto u jarkim bojama

Svetle, kontrastne cipele u jarkim bojama mogu dodati sjajan akcenat vašem stajlingu, a mogu i vizuelno da vam skrate noge. Ako u letnjim odevnim kombinacijama želite da se ističete i budete zapaženi, onda se potrudite da cipele budu nastavak odevne kombinacije, a stajling „razbijte“ aksesoarom u jarkoj boji.

Najbolje bi bilo da su vaše cipele za leto u neutralnim tonovima koji su približni boji vaše kože ili u pastelnim tonovima kako bi ih vizuelno izdužili.

 

 

Miljana Momirović Zinkevych/GettyImagesPlus