Odeća za svečane prilike: Elegancija i sofisticiranost

Modne piste pokazale su koje su to najpopularnije kombinacije za ovu godinu, a ovde možete pogledati nekoliko ideja za savršen svečani autfit.

by | 12 maja, 2023
Odeća za svečane prilike

Bilo da je u pitanju izlazak sa društvom, dejt, poslovna večera, venčanje ili nega druga svelana prilika, svaka žena se nalazi u nedoumici šta da obuče. Pročitajte tekst i saznajte koja je odeća za svečane prilike najpraktičnija, a u isto vreme vrlo elegantna i lepa.

Modne piste pokazale su koje su to najpopularnije kombinacije za ovu godinu, a ovde možete pogledati nekoliko ideja za savršen svečani autfit. Nemojte preterivati sa modnim dodacima i nakitom i nemojte preterivati sa minijaturnim komadima. Minimalizam je i dalje u modi. Pogledajte koja je to odeća za svečane prilike.

Odeća za svečane prilike: Elegancija i sofisticiranost

Jednobojno odelo

Ženska odela prisutna su na modnoj sceni u raznim bojama. Ona privlače pažnju i pogodna su za svaku priliku – od poslovnih do vrlo svečanih. U slučaju da se spremate da nosite jedno takvo odelo, odlučite se za samo jednu boju. Nemojte se igrati sa previše boja jer u ovoj kombinaciji je lako preterati i umesto moderno i elegantno, možete izgledati loše. Ovakva odela najbolje se slažu sa obućom na potpeticu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jovana Kvržić (@jovana_kvrzic)

Plisirana midi suknja i košulja

Več nekoliko godina popularnost plisirane midi suknje podiže ženstvenost i sofisticiranost na viši nivo. Ovakve suknje bile su popularne i sredinom prošlog veka, a u to vreme nosile su ih najmodernije dame. Ova moda se sada vratila i izgleda vrlo elegantno. Glavna stvar pri izboru ovih komada je da se fokusirate na dve osnovne boje. Odaberite suknju u boji koja vam se dopada, a gornji deo neka bude u kontrastu sa njom. Nećete pogrešiti ni ukoliko ovoj kombinaciji dodate kaiš na struku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tatjana (@turquoiselove9)

Ležerna haljina

Ukoliko ne želite da izgledate previše elegantno, odlučite se za haljinu-košulju ili za lepršavu haljinu cvetnog dezena. Nećete pogrešiti sa haljinama na preklop od laganih tkanina. Da bi ova haljina mogla da se nosi u večernjoj prilici, odlučite se za štikle i zanimljiv nakit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara)

Odeća za svečane prilike: Kombinezon

Ovo je odlična opcija ukoliko vas mrzi da smišljate kombinaciju odeće. Jedan komad pobrinuće se da izgledate elegantno i prefinjeno. Najpopularniji su modeli u crnoj, čokoladnoj i zelenoj boji, sa jednostavnim dodacima. Kao i odela, i kombinezoni su pogodni i za poslovne prilike, ali i za svečane događaje poput venčanja. Uz kombinezon možete nositi minijaturnu torbu i cipele sa štiklom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MIMA (@mimazecevic)

Da li već imate sve ove komade? Svi koji ih već imaju u ormaru znaju koliko je spremanje za svečanu priliku lakše kada su kombinacije već pripremljene.

Jovana JevtićAles_Utovko/Getty Images Plus, SHipskyy/Getty Images Plus, Kiuikson/Getty Images PLUS