Poslovni stajling: Ovakve odevne kombinacije izgledaju skupo

by | jun 18, 2023
Poslovni stajling

Poslovni stajling treba da poboljša sliku o vama, a ne da je kvari. Otkrivamo vam odevne kombinacije koje odaju utisak ugledne dame sa stilom.

Većina dama često nosi jednostavne i staromodne komade koji uopšte ne naglašavaju figuru i izgled. Ali ako želite da transformišete svoj poslovni izgled i učinite ga modernim, pogledajte savete modnih stilista u nastavku.

Poslovni stajling: Ovakve odevne kombinacije izgledaju skupo

Počnite od osnovnih modnih komada

Pre svega, počnite od „baze“. U vašem garderoberu, u cilju elegantnog poslovnog stajlinga, treba da budu košulje širih krojeva koje izgledaju kao da ste ih pozajmili od partnera. Široki krojevi izgledaju skupo i elegantno, a u isto vreme su vrlo udobni.

Članak se nastavlja posle reklama

Košulju možete kombinovati sa suknjama ravnog kroja, sa šlicem ili sa pantalonama. Obavezno obratite pažnju na modele visokog struka koji sakrivaju stomačić i čine da izgledate vitko.

Članak se nastavlja posle reklama

Za hladnija jutra, poslovnu kombinaciju stilizujte uz blejzer koji možete obući preko košulje ili majice jednostavnog kroja. Osim blejzera, dobar izbor su i kardigani preko bluze koje možete jednostavno nabaciti preko ramena i vezati rukave.

Članak se nastavlja posle reklama

Što se cipela tiče, poslovni stil ne podrazumevaju samo cipele na štiklu. Mokasine, baletanke, sandale – sve to se može stilizovati uz odevnu kombinaciju za posao.

Aksesoari za poslovni stajling

Nijedna poslovna kombinacija ne može da se zamisli bez torbe u kojoj se nalaze sve vaše neophodne stvari. Potražite modele u svetlim ili neutralnim bojama ali nikako u jarkim tonovima jer mogu lako izgledati neukusno.

Članak se nastavlja posle reklama

Ne zaboravite na kaiševe: nosite ih uz pantalone ali možete naglasiti struk kada ih stavite preko košulje ili haljine. Dobar izbor su kaiševi sa zlatnom ili srebrnom kopčom.

Članak se nastavlja posle reklama

Još jedan aksesoar za poslovni stajling su šeširi, marame i ešarpe sa kojima nećete pogrešiti ovog leta.

Upotpunite izgled nakitom

Ono što dodatno doprinosi skupom izgledu poslovnog stajlinga je nakit. Naravno, on treba da bude u stilu minimalizma kako ne biste preterali, već zadržali sliku ugledne dame.

Vaša kolekcija treba da sadrži sledeći nakit:

Članak se nastavlja posle reklama

Minđuše: velike i male karike, diskretne viseće minđuše i minđuše na šraf

Prstenje: jednostavno prstenje sa ili bez dragog kamenja i crikona

Ogrlice: zlatni ili srebrni lanac

Članak se nastavlja posle reklama

Narukvice: široke narukvice u stilu drevnih kraljica ili tanke narukvice. Imajte u vidu da za kancelarijske odevne kombinacije, nakit od tkanine, sa školjkama ili šarenim cirkonima neće dobro izgledati.

Ne zaboravite da vas kancelarijski kodeks oblačenja, iako ima stroge okvire, ne primorava da se oblačite u staromodne modne komade. Na poslu bi trebalo da izgledate elegantno i moderno da biste ostavili utisak ozbiljne dame.

Članak se nastavlja posle reklama
Miljana MomirovićSebastian Reuter / Stringer/GettyImagesEntertainment, Jeff Spicer / Stringer/GettyImagesEntertainment