Za doček izgledajte skupo i moćno: 8 detalja koji odaju besprekoran ukus

by | decembar 28, 2022
besprekoran ukus

Uspeh vašeg novogodišnjeg (i ne samo novogodišnjeg) autfita je u detaljima. Na šta treba obratiti pažnju da biste ostavili utisak osobe koja ima besprekoran ukus?

Trendovi se menjaju munjevitom brzinom i u redu je ispratiti ih. Ipak, prave modne ikone su žene koje godinama stvaraju svoj jedinstveni stil, koji je univerzalan i relevantan za sva vremena. Trendovi su za njih samo izgovor da diverzifikuju svoju garderobu. Kako stvoriti besprekoran autfit?

 

Članak se nastavlja posle reklama

Detalji koji odaju besprekorni modni ukus

 

Ispeglana odeća

Najnoviji modni trendovi kažu da nosimo izgužvane stvari, ali ne budite pohlepni baš za svim što trendovi nameću. Za neke je neispeglana odeća ulični stil, koji podrazumeva otrcanu tkaninu, za druge je lenjost i neukus. Savršeno ispeglane košulje, haljine i pantalone izgledaju skupo. Ako nemate vremena da peglate svoju odeću, obratite pažnju na komade od posebno obrađenog pamuka, vune, angore i kašmira.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Špicaste cipele

Iako su čizme sa četvrtastim vrhom sada popularne, šiljaste su večiti klasik u svetu mode. Vizuelno istanjuju noge i čine izgled elegantnim i modernim. Trendovi dolaze i odlaze, ali jedno ostaje isto – špicaste cipele u koje možete i treba da ulažete, jer će se savršeno uklopiti u svakodnevni outfit i večernju odeću.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Manikir

Dobro se oblačiti nije dovoljno da biste izgledali savršeno. Svaki savršen izgled ima mali detalj na koji devojke često zaboravljaju – uredan manikir. Izrastao trajni lak ili loše zanoktice smatraju se znakom neukusa. U krajnjoj liniji, sa neuređenim noktima ni vi se nećete osećati luksuzno. Ako vas ne privlače svetle nijanse u manikiru, pogledajte osnovne pastelne boje: bež, mlečno i bledo roze.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Minimalistički ukrasi

Minimalizam nakita je trend koji nas nikada neće napustiti. Rafinirano kamenje, graciozne obline prstena, uredne minđuše i glatka ogrlica… Ako koristite bižuteriju, kako da odaberete?Preporučujemo vam da pogledate prstenje sa pečatom, geometrijske minđuše, biserne ogrlice i asimetrične priveske.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Baguette bag

Poslednjih godina, baguette torba, o kojoj je sanjala Keri Bredšou u TV seriji Seks i grad, dominira street stilom. Model se pokazao udobnim i modernim. Baguette torba nam se takođe dopada zbog svoje svestranosti: bez obzira na odeću koju nosite, idealno se kombinuje i sa sportskim i večernjim izgledom.

 

Kožni kaiš

Pertle, šalovi i tregeri koji pomažu da se farmerke drže na mestu su trenutno u modi, ali smo uvereni da je kožni kaiš ono što čini vaš izgled skupim i estetskim. Modni je zločin zanemariti ovaj osnovni element, jer može radikalno promeniti odeću: naglasiti struk, produžiti noge, staviti akcente. Odaberite kaiš u crno-smeđim nijansama sa zlatnom ili srebrnom kopčom.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Ukrasi na torbi

Glavno pravilo besprekornog stila: ukrasi na asesoarimana reba da odgovaraju boji metala nakita. Takav detalj je jedva primetan, ali se zbog njega vaš savršen autfit može urušiti. Na primer, ako izaberete torbu sa zlatnim lančićem ili kaiš sa kopčom iste boje, nosite slične minđuše i prstenje.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Najlon čarape

Hulahopke se kriju ispod odeće, tako da ih mnogi zanemaruju i ne smatraju značajnim detaljem demisezonske i zimske odeće. Međutim, izbor pravih čarapa nije lak zadatak. Pogrešna veličina može pokvariti vaš izgled, jer modeli klize nadole, formirajući ružne nabore ispod kolena.  Izaberite pravu veličinu i obratite pažnju na kvalitet.

edward derule/gettyimagesplus